Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

15.05.2024

У Гребінці жінку оштрафували за залишене на вулиці сміття


За скоєне правопорушення мешканка Гребінки має сплатити штраф у розмірі 340 гривень


У Гребінці жінку оштрафували за залишене на вулиці сміттяВідбулося чергове засідання адміністративної комісії, на якому розглядалася справа про порушення Правил благоустрою. Засідання проводила голова комісії, секретар міської ради Людмила Цапенко, у засіданні брали участь 7 членів комісії.

Адмінправопорушення сталося 22 квітня по вулиці Незалежності. Близько 17.00 мешканка міста залишила пакет зі сміттям неподалік дороги і пішла у справах.

Хоча сміттєвоз приїздить сюди згідно графіка о 18.20. А в цей час неподалік уповноважені представники міської ради проводили рейд. Є фото та відео докази скоєння правопорушення.

Та жінка і не заперечувала факт скоєння, але виправдовувалася, що ніколи не кидає сміття просто на вулиці. А, якщо і залишає його заздалегідь, то завжди повертається і викидає самотужки.

Адмінкомісія розглянула усі матеріали справи і вирішила призначити мінімальне покарання. За скоєне правопорушення мешканка Гребінки має сплатити штраф у розмірі 340 гривень.

Так, сума невелика, але сам факт відповідальності за правопорушення має велике значення (хоча, можливо, якби сума штрафу була більша, той розголос був би значніший).

Уже багато років у Гребінці діє безконтейнерна система збору побутових відходів (хвостових). Під час збирання побутових відходів за безконтейнерною системою споживачі зобов’язані за встановленим графіком викинути пластикові пакети із зібраними відходами на спеціальний транспортний засіб у місцях, погоджених з виконавцем.

Але багато хто не дотримується цієї умови, а залишає сміття неподалік дороги, там, де зупиняється спецмашина для збору сміття. Хтось просто залишає і йде, хтось, стверджує, що потім повертається і викидає.

Але ж усі ми добре розуміємо, що пакет зі сміттям не можна залишати без нагляду, навіть, на кілька хвилин. Бездоглядні тварини та дикі птахи його швидко можуть порвати і тоді вітер розносить сміття на кілька метрів навколо.

У Гребінці жінку оштрафували за залишене на вулиці сміття
 

Надавачем послуг із збирання, розміщення побутових відходів в місті є комунальне підприємство “Гребінківський комбінат комунальних підприємств”. Спеціалізований транспорт, згідно розробленого та затвердженого графіка їздить за встановленим маршрутом і збирає побутові відходи.

Згідно “Правил благоустрою населених пунктів Гребінківської міської об’єднаної територіальної громади”, зокрема, пунктом 19 зазначено, що “У межах вулиць і доріг забороняється: розміщувати споруди та об’єкти; смітити, псувати дорожнє покриття, обладнання, зелені насадження; спалювати сміття, опале листя та інші відходи, складати їх для тривалого зберігання”.

Зокрема, за самовільне викидання сміття в непередбачених для цього місцях, передбачений штраф на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності – від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян згідно зі статтею 152 Кодексу України про адміністративне правопорушення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Полтавщині спостерігається збільшення кількості ДТП, в яких гинуть люди

Після того, як були накладені штрафи за засмічення вулиць, ситуація із створенням стихійних смітників покращилася. Та все ж її не вирішено остаточно.

Гребінківська міська рада закликає всіх мешканців громади дотримуватися Правил благоустрою, сортувати відходи, адже переробка та повторне використання сировини економить цінні ресурси та сприяє зменшенню кількості токсинів на звалищах. Треба бути свідомими громадянами та громадянками, і кожному вболівати за чистоту у громаді.

Схожі матеріали:
👁 774
Категорія: Новини Гребінківської громади
Теги: сміття, штраф, Гребінка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Аграрії Полтавщини завершили збір ранніх зернових і зерно... Аграрії Полтавщини завершили збір ранніх зернових і зерно...
На Полтавщині під час відпочинку на водоймі загинув 59-рі... На Полтавщині під час відпочинку на водоймі загинув 59-рі...
Полтавщина системно, злагоджено та комплексно готується д... Полтавщина системно, злагоджено та комплексно готується д...
На Полтавщині перейменували понад 300 вулиць На Полтавщині перейменували понад 300 вулиць
24 жителям Полтавщини замінять чи видадуть нові «чорнобил... 24 жителям Полтавщини замінять чи видадуть нові «чорнобил...
Смертю хоробрих поліг священник із Полтавщини отець Олекс... Смертю хоробрих поліг священник із Полтавщини отець Олекс...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ