Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

07.06.2021

На реалізацію проєктів на Полтавщині з ДФРР цього року спрямують близько 119 мільйонів гривень


За підтримки Державного фонду регіонального розвитку в області цьогоріч реалізовуватимуть 7 проєктів


На реалізацію проєктів на Полтавщині з ДФРР цього року спрямують близько 119 мільйонів гривеньЗа підтримки Державного фонду регіонального розвитку в області цьогоріч реалізовуватимуть 7 проєктів. Загальна сума виділеного на Полтавщину фінансування – 118,8 мільйона гривень. Із них наразі в регіон надійшло 34,3 мільйона гривень.

Про це на апаратній нараді поінформував директор Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій ОДА Максим Калінін. Деталізував, який стан робіт по кожному з об’єктів.

За словами очільника Департаменту, в 2021-2023 роках в області планують провести реконструкцію обласного клінічного онкологічного диспансеру в Полтаві з добудовою радіологічного відділення і лабораторії радіонуклідної діагностики, реконструкцію з добудовою будівлі рентгено-діагностичного кабінету Кременчуцького обласного онкологічного диспансеру та побудувати басейн у Миргороді. На перший об’єкт цьогоріч планують виділити по 20 мільйонів із ДФРР та обласного бюджету, на другий – із ДФРР – 22,8 мільйона та з обласного бюджету – 10 мільйонів. На третій об’єкт, крім 7,2 мільйона гривень із ДФРР та 1,2 мільйона з бюджету Миргородської ТГ, планують і спрямувати кошти субвенції на розвиток інфраструктурних проєктів.

«Наразі по реконструкції обласного онкодиспансеру оголошено тендерну процедуру. У Кременчуцькому онкодиспансері відбувається перенесення інженерних мереж із місць забудови. На будівництво басейну в Миргороді уже спрямували 2 мільйони гривень із ДФРР. Наразі там облаштовують фундамент забудови. Крім того, триває корегування проєктно-кошторисної документації», – розповів Максим Калінін.

На 87% готовий спортивний зал із добудовою побутових приміщень Демидівської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Там проводять роботи із внутрішнього опорядження будівлі.

Цього року вперше з ДФРР спрямовують кошти на реставрацію Полтавської обласної філармонії. На об’єкт передбачено фінансування: 45 мільйонів – із ДФРР та 13 мільйонів – з обласного бюджету. Нині утеплюють фасади закладу, монтують інженерні мережі й підключають сценічне обладнання.

Три мільйони із запланованих 10 вже профінансовані з фонду на реконструкцію нежитлового приміщення під музей КУ «Історико-культурний заповідник «Більськ». З обласного бюджету спрямують 2 мільйони гривень. Наразі на об’єкті тривають демонтажні роботи.

Реалізовуватимуть на Полтавщині й розвитковий проєкт економічного спрямування. Це реконструкція будівлі дитячого садка під цех з первинної обробки й переробки молока у Лохвицькій територіальній громаді. Передбачені комплексні зовнішні та внутрішні роботи для пристосування приміщення під цех, закупівля необхідного обладнання. Із ДФРР на об’єкт планують спрямувати 9 мільйонів гривень, з бюджету Лохвицької ТГ – 3,8 мільйона. Наразі готується документація для оголошення тендерної процедури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені повідомили про швидке виснаження кисню в водоймах Землі
 
«За результатами реалізації проєкту буде забезпечено першочергове створення щонайменше 10 робочих місць, а з огляду на розвиток підприємства зростання до 100 нових робочих місць, переробку молока до 3 тисяч літрів на добу», – зазначив Максим Калінін.

Перший заступник голови облдержадміністрації Дмитро Лунін наголосив, що потрібно прискорити роботу з оголошення тендерної процедури по цьому об’єкту.

Схожі матеріали:
👁 1473
Категорія: Полтавщина
Теги: ДФРР, кошти, Реставрація, філармонія




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ