Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

27.04.2016

У Гребінці створили клуб громадського діалогу по обговоренню реформи місцевого самоврядування


Відбулося перше засідання Клубу громадського діалогу м. Гребінка


Гребінка, клуб громадського діалогу В рамках польсько-українського проекту «Суспільна підтримка реформи місцевого самоврядування. Українська мережа Клубів громадського діалогу» при Гребінківській міській раді створено Клуб громадського діалогу м. Гребінка, який розпочав свою роботу 21 квітня 2016 року. Про це повідомляє Гребінківська міська рада.

В його роботі взяли участь понад 80 осіб, (зареєструвалося 82 особи) серед них представники громадських організацій міста та засобів масової інформації, керівники підприємств, установ, організацій, депутати міської та районної ради, представники виконавчої влади та міської ради, активні жителі міста.

На першому засіданні Клубу було схвалено Положення про Клуб, яке представив Роман Ніколаєнко. Лідери провідного Клубу громадського діалогу м. Пирятина Шикеринець І.С. та Кочур Л.В. ознайомили учасників першого засідання КГД м. Гребінка з польсько-українським проектом „Суспільна підтримка реформи самоврядування в Україні. Українська мережа клубів громадського діалогу”, розповіли про напрацювання та досвід роботи свого Клубу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На 30 квітня Укрзалізниця призначила додатковий поїзд № 163/164 Київ – Харків із зупинкою в Гребінці

Вели засідання Людмила Цапенко та Роман Ніколаєнко.

Під час засідання було проведено дебати на дуже актуальну тему для Гребінківської громади: «Управління багатоквартирними будинками сьогодні та після 1 липня 2016 року».  
 


 

В місті 102 багатоквартирних будинків, і питання управління ними дуже актуальне для мешканців міста взагалі, а також у зв’язку із прийняттям Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» у жителів багатоповерхівок накопилося дуже багато питань, які необхідно було обговорити, це в першу чергу питання щодо можливих форм управління будинком: співвласниками, управителем та створення ОСББ.

Презентацію з цього питання провела Людмила Цапенко. Володимир Зінченко, заступник міського голови представив презентацію на тему «Як створити ОСББ».

 

 

Досвідом що управлінням багатоквартирними будинками поділилися ЖБК «Дружба» - голова правління Ніна Юхимівна Ковба та бухгалтер Ткаченко Любов Василівна, а також секретар ОСББ «Надія» Надія Корчак.

Активісти клубу організували роботу учасників в групах, які працювали над завданнями:
«Що потрібно робити міській раді?» (в цей перехідний період, у зв’язку із зміною форми управління будинками);
«Що потрібно робити жителям багатоквартирних будинків?»;
«Що потрібно робити комунгоспу?»
Потім групи презентували свої роботи. Провели активне обговорення напрацьованих пропозицій та рекомендацій.



 

Людмила Цапенко підводячи підсумки роботи першого засідання Клубу громадського діалогу м. Гребінка, запевнила, що всі рекомендації та пропозиції Клубу міська рада бере собі на озброєння та до виконання.
Подякувала всім учасникам за активність та небайдужість. Виразила надію на подальшу  таку ж тісну та конструктивну роботу Діалогу, який був на цьому засіданні.

Експерти Ігор Шикеринець та Лариса Кочур наголосили, що саме Клуби громадського діалогу сприяють налагодженню ефективної комунікації та діалогу – співпраці в громаді між всіма суб’єктами місцевого самоврядування, забезпеченню реальної участі жителів у прийнятті рішень та суспільному діалозі в інтересах розвитку місцевого самоврядування.





Схожі матеріали:
👁 1606
Категорія: Суспільство
Теги: ОСББ, Гребінка, клуб, багатоквартирні будинки, Людмила Цапенко




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в... На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в...
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ