Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


17.07.2022

17 липня - яким святим молитися, прикмети та заборони дня


Сьогодні не рекомендується здійснювати великі покупки


Церковне свято 17 липня 2022

У неділю, 17 липня, в світі відзначають День міжнародного кримінального правосуддя і День емодзі.

В Іраку 17 липня святкують День революції, в Лесото – День короля, в Фінляндії – День демократії, в Республіці Корея – День Конституції, а в Пуерто-Ріко – День Рів’єри.
Яке церковне свято

За календарем 17 липня вшановують пам'ять святого Андрія Боголюбського, великого князя, який за життя сприяв поширенню християнської віри, створив понад 30 храмів і встановив свято Покрова Богородиці в православній церкві. 17 липня в народі був відомий як Наливи, оскільки до цього часу на полях виростали озимі культури. Шанували овес, по погоді судили про майбутній урожай.

Церковне свято 17 липня

Згідно з переказами, 7 років святий Андрій був німим, але потім після причастя Святих Христових Таїн він знайшов дар мови і почав говорити. Це диво спонукало його присвятити життя Богослов'ю і вивчати Святе Письмо.

У 14 років він відправився в Єрусалим і там прийняв постриг в обителі преподобного Сави Освяченого. Андрій був лагідний, благочестивий і постійно молився, так що люди дивувалися його чесноти і розуму. За все своє життя він написав чимало богослужбових співів. Він став засновником нової літургійної форми - канону.

Святитель Андрій Критський прославив багатьма похвалами Пречисту Діву Марію. Йому також належать: канон на Різдво Христове, трипеснци на повечерії тижня Ваій і на перші чотири дні Страсної седмиці, стихири на Стрітення Господнє і багато інших піснеспіви.

На честь пам'яті святого сьогодні відзначається народне свято 17 липня - "Андріїв день" або "Андрія Наливи".

Православне свято 17 липня - день пам'яті преподобної Марфи, матері Симеона Дивногорця

день пам'яті преподобної Марфи

Марфа з юних років хотіла стати черницею, але батьки переконали її вийти заміж. Чоловік її незабаром помер, а вона присвятила своє своє життя синові. Марфа була для сина прикладом благочестивої християнки - регулярно відвідувала храми, причащалася і молилася. Особливо часто вона зверталася до Іоанна Предтечі - Хрестителя Господнього.

Допомагала жебракам, одягала їх, годувала, померлих ховала, а тим, хто збирався пізнати Таїнство Причастя, особисто готувала одяг. Не лихословила, не лаялася, не говорила даремно. Для всіх вона була образом цнотливої християнки.

Померла Марфа тихо і мирно, за рік до її смерті Ангели уві сні дали їй пророцтво про точну дату смерті. Поховали жінку на чудовій горі, на місці подвигу її сина.

Всесвітній день міжнародного кримінального правосуддя (World Day for International Justice)

Це свято було затверджено під егідою ООН в 1998 році. Саме в цей день було прийнято Римський статут Міжнародного кримінального суду.

Римський статут – основоположний документ Міжнародного кримінального суду. Робота над ним йшла з 9 грудня 1948 року, коли Генеральна Асамблея ООН затвердила Конвенцію про попередження злочинів, пов’язаних з геноцидом, і покарання за нього і запропонувала Комісії міжнародного права «розглянути питання про бажаність і можливості створення міжнародного юридичного органу, на який покладається розгляд справ осіб, обвинувачених у вчиненні злочину геноциду».

Цей договір набув чинності 1 липня 2002 року, через 60 днів після того, як 60 держав стали учасниками Статуту за допомогою ратифікації або приєднання.

Відповідно до Римського статуту, Міжнародний кримінальний суд (МУС) є постійно діючим міжнародним судовим органом, «уповноваженим здійснювати юрисдикцію щодо осіб, відповідальних за найсерйозніші злочини, що викликають занепокоєння міжнародного співтовариства».

Учасниками Римського статуту МКС є 111 держав.

Всесвітній день емодзі (World Emoji Day)

Сьогодні – Всесвітній день Емоджі

Це скоріше неофіційне свято, що з’явився в 2014 році, для людей, які передають свої емоції в соцмережах за допомогою символів і картинок.

Слово «емодзі« походить від японських слів «картинка» і «символ». Вони багато в чому схожі на емотикони (смайлики), але, на відміну від смайлів, емодзі можуть позначати не тільки емоції, але і предмети.

Вважається, що творцем емоджі є Сігетака (Шігетака) Куріта – співробітник однієї з комунікаційних японських компаній. Він розробив систему емоджі для пейджерів на початку 1990–х років, а звідти вона вже перекочувала на мобільні телефони і в комп’ютери.

Спочатку емодзі були доступні тільки у себе на батьківщині, але в 2011 році компанія Apple включила набір емодзі в операційну систему iOS, і вони стали популярні по всьому світу.

Всесвітній день емодзі відзначається 17 липня тому, що ця дата відображається на піктограмі Календаря емодзі для iOS. Координує свято веб-сайт Emojipedia – онлайн-енциклопедія, що спеціалізується на поясненні значень емодзі.

У свята навіть є власний сайт, що пропонує приєднуватися всіх до святкування дня, беручи участь у флеш-мобах, використовуючи соціальні мережі і будь–які можливості, що надаються інтернетом.

Народні прикмети на 17 липня:
  • На деревах з'явилися жовте листя – буде рання осінь.
  • Яка погода на Андрія – такою вона буде і на Калинника (11 серпня).
  • Багато ос – взимку буде холодно.
  • Якщо овес росте погано, то варто очікувати небагатого врожаю.
Що не рекомендується робити 17 липня:
  • Залишати маленьких дітей одних в приміщенні, навіть у їхній власній кімнаті. Наші предки були упевнені, що темна сила налякає дитину і навіть нашле на малюка хвороби.
  • Лаятися і лихословити – це може погано відбитися на здоров'ї.
  • Здійснювати великі покупки. Все придбане в цей день може швидко вийти з ладу або розподобатися.
  • Віддавати в ремонт взуття, особливо якщо ви збираєтеся подорожувати.
У кого іменини 17 липня?

Іменини сьогодні святкують Олександра, Олексій, Анастасія, Андрій, Євтимій, Марія, Марфа, Микола, Ольга, Татіана, Феодор, Феодот.

Схожі матеріали:
👁 867
Категорія: Актуально
Теги: заборони, традиції, церковне свято, день Емоджі, свято




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ