Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


21.02.2020

Акустична система Edifier S550


Система S550 - прекрасний вибір любителів фільмів і динамічної музики, що має чималий потенціал


Справжній сабвуфер має бути неодмінно важким, і це наочно демонструє низкочастотник акустичної системи Edifier S550. Недоліком його є велика вага, яку можна рахувати тільки в одному випадку - якщо вам доведеться тягнути коробку на 13 - й поверх без ліфта.

У іншому ж - суцільні плюси, головний з яких - упевнене відтворення глибокого баса. На низьких частотах дифузор динаміка має пристойний хід і досить активно "розштовхує" сам корпус, тому важливо, щоб він був зафіксований просто монолітно.

Будь корпус легким, замість нормального звучання низьких частот, вийшло б невиразне бубоніння, та і паразитних брязкотів було б не уникнути. До речі, постарайтеся підшукати сабвуферу таке місце, щоб його бічні стінки не були затиснуті - на них розташовані пасивні випромінювачі, вони беруть участь в створенні низькочастотного звуку не менше, ніж сам динамік, розташований на фронтальній стінці.


Акустична система Edifier S550
 

Для управління системою передбачена виносна панель з енкдером і досить великим екраном. У більшості подібних систем усі кнопки і регулювання розташовані прямо на корпусі, але це менш вдале рішення, оскільки не при всякій установці сабвуфера до нього може бути прямий доступ. З окремою панеллю в цьому плані зручніше. Плюс є ще і ГИК - пульт.

Акустичні системи Edifier S550 оснащені двома комплектами аналогових входів - один у форматі 5.1, інший - в звичайному стереоформаті. Розкладати стерео у багатоканальний формат S550 не уміє, тому при роботі від другого входу тилові сателіти мовчатимуть. Але сабвуфер без діла не залишиться, так що все не так вже і погано.

Акустика формату 5.1 зазвичай отримується не інакше як із замахом на створення домашнього кінотеатру, тому основний тестовий матеріал, який ми запропонували цьому комплекту, складався з фільмів з великою кількістю динамічних сцен і спецефектів. Втім, хоч ця акустика і "кінотеатрального" формату, музика для неї - справа теж не чужа, тому гріх було не пропустити через S550 і декілька тестових дисків, які наші колеги, що займаються домашнім hi - fi і hi - end, часто використовують у своїй роботі.

Це музичні збірки, акустики, що дозволяють виявити жанрові переваги.

Отже, ставимо спочатку тестовий диск з нарізкою фрагментів з фільмів. З відтворенням спецефектів S550 справляється просто на ура. Потужні низькі частоти сприймаються тактильно, при цьому немає навіть і натяку на сторонні призвуки від сабвуфера. Діалоги передаються живо і природно, буквально залучаючи до самого дійства фільму. До музики S550 відносяться декілька капризнее.

Основна заковика - сабвуфер, він пасує перед складними жанрами. Бас - гітара, наприклад, звучить не зовсім як в житті. Хоча, якщо розібратися, в цьому немає ніякого криміналу, акустика з аудіофільскі точним і артикульованим басом зазвичай до позіхання нудна на фільмах, так що тут вже доводиться вибирати. Втім, це зовсім не означає, що музика для цих Edifier протипоказана зовсім.

Наприклад, "клубнячок", та ще з багатоканальним звуком, реально створює відчуття присутності на запальній вечірці, щільний басовий удар тут доводиться, дуже до речі.

Отже, що маємо? Система S550 - прекрасний вибір любителів фільмів і динамічної музики, що має чималий потенціал. Правда, щоб реалізувати його, треба віднестися з належною увагою до розставляння компонентів, тільки в цьому випадку ви зможете насолодитися усіма можливостями цієї акустики і відчути себе як в справжньому кінозалі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Xiaomi створює розумну захисну маску з контролем повітря

Висока частота розділу сфер впливу сабвуфера і сателітів, характерна для "кінотеатральних" систем, може стати причиною того, що бас звучатиме як би сам по собі, окремо від музики. Щоб уникнути цього, спробуйте декілька варіантів установки сабвуфера в кімнаті і виберіть кращий.

Сателіти розташуєте на одному рівні і симетрично, а не розкидайте, абияк по полицях. До речі, вушка на тильних сторонах корпусів дозволяють повісити їх навіть на стіну. Якщо все зробите правильно, то отримаєте у своїй кімнаті просто фантастичне звукове поле, будьте упевнені, S550 не підкачають.

Схожі матеріали:
👁 684
Категорія: Технології
Теги: Акустична система, Edifier S550, Сабвуфер, акустика




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ