Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


31.07.2022

Безпілотник з лазерним керуванням легко ухиляється від систем знищення дронів


Демонстрація продемонструвала нову двосторонню систему оптичного зв'язку у вільному просторі (FSOC) компанії


Безпілотник з лазерним керуванням

Системи протидії дронам зазвичай атакують системи радіокерування або GPS безпілотника, відключаючи керування пілотом, а також заздалегідь запрограмовані місії. Британська оборонна компанія QinetiQ продемонструвала безпілотник із лазерним управлінням, який ці системи не можуть зупинити.

Демонстрація продемонструвала нову двосторонню систему оптичного зв'язку у вільному просторі (FSOC) компанії, призначену для доповнення або заміни радіоуправління для військових місій у районах, де противник може мати радіочастотні блокатори або засоби виявлення.

Схоже, що потрібна пряма видимість для її «дуже широкосмугової» наземної станції для зв'язку з дроном, що обмежує її застосовність. Але обладнання на землі виглядає досить компактно, і крім того, що система успішно пропускає радіочастотні перешкоди, система також унеможливлює перехоплення або навіть виявлення потоку даних.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: TransPod представила транспортний засіб FluxJet для надшвидкісних перевезень зі швидкістю 1000 км/год.

Цікаво, наскільки добре він упорається з димом, пилом чи іншими проблемами з якістю повітря — і справді, ці дрони все ще легко зупиняться за допомогою мереж, пострілів із дробовика. Але QinetiQ розглядає систему FSOC як спосіб «звести нанівець значні інвестиції, які зловмисники могли вкласти у відмову від радіочастотного спектру».

Схожі матеріали:
👁 913
Категорія: Технології
Теги: Безпілотник з лазерним керуванням, Дрон, безпілотник, лазерний зв'язок




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ