Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


23.04.2015

Депутати розглянули виконання Регіональної програми реформування і розвитку ЖКГ області


23 квітня депутати обласної ради розглянули ряд питань функціонування житлово-комунального господарства області


Депутати розглянули виконання Регіональної програми реформування і розвитку ЖКГ області23 квітня депутати обласної ради розглянули ряд питань функціонування житлово-комунального господарства області.

У засіданні, яке вів голова постійної комісії з питань житлово-комунального господарства Степан Бульба, взяли участь заступник голови обласної ради Володимир Микійчук, заступник голови облдержадміністрації Олег Пругло, представники громадських організацій.

Першим депутати розглянули питання про обласну Програму впровадження в області ІІІ фази Українсько-швейцарського проекту DESPRO, метою якої є водозабезпечення сільських населених пунктів області. Інформував начальник управління розвитку підприємництва та економічних реформ Департаменту економічного розвитку облдержадміністрації Роман Голубенко. За його словами, впровадження Програми дасть змогу 9 тисячам сільських мешканців Полтавщини отримати якісне водопостачання. Загальна вартість Програми становить 12 млн. грн., з них понад 5млн. грн. – грант, решта – кошти громадян та місцевих бюджетів.

Проект цієї Програми депутати підтримали.

Про підсумки виконання Регіональної програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства Полтавської області на 2011 -2014 роки та обласного плану створення ОСББ доповів директор Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Олександр Тонков. На виконання заходів Програми із різних джерел залучено понад 96 млн. грн.., у тому числі з місцевих бюджетів 27,6 млн. грн.. коштів підприємств – 68,2 млн. грн., з держбюджету – 0,33 млн. грн. Ці фінансові ресурси спрямовано на технічне переоснащення підприємств житлово-комунального господарства, ремонт житлового фонду, заходи з енергозбереження тощо. Як наголосив Олександр Тонков, Програма реалізована частково, зважаючи на наявні фінансові можливості.

Щодо створення об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, то на сьогодні в області функціонують 407 ОСББ, що обслуговують 500 багатоквартирних будинків. Також працюють 227 житлово-будівельних кооперативів. У 2014 році створено 26 ОСББ. Лідирує у створенні ОСББ Кременчук.

В обговоренні питання взяли участь депутати: Тамара Дорохіна, Віктор Животенко, Сергій Тягло, Олександр Олексенко, Олег Романчук, громадські активісти Лідія Шаргородська. Олег Тертишний, Костянтин Волков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після успіху DESPRO швейцарці пропонують Полтавщині нові проекти

Наразі дану інформацію депутати взяли до відома, відмітивши при цьому недостатнє фінансування Регіональної програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства Полтавської області на 2011 -2014 роки з державного та місцевих бюджетів і, як наслідок, невиконання її завдань.

Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації запропоновано розробити проект Концепції розвитку житлово-комунального господарства області; перспективний план розвитку об’єктів ЖКГ; проект обласної Програми створення конкурентного середовища на ринку надання житлово-комунальних послуг. Основними завданнями депутати та представники громадськості визначили покращення надання послуг населенню та розширення мережі додаткових послуг, запровадження енергозберігаючих технологій, зміцнення матеріально-технічної бази ЖКГ, реформування системи утримання житлового фонду, пошук (спільно з органами місцевого самоврядування) нових форм і методів щодо створення в області ОСББ.

Потому депутати заслухали та взяли до відома інформацію керівників обласних комунальних виробничих підприємств теплового господарства про підсумки опалювального сезону 2014-2015 року. Степан Бульба акцентував увагу Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації на доцільності вивчення, узагальнення та поширення кращого досвіду роботи підприємств теплопостачання.

У контексті питання про зміни в тарифах на житлово-комунальні послуги депутати Сергій Тягло та Олег Романчук порушили проблему здійснення контролю за якістю газу, який подається в оселі громадян та на підприємства теплопостачання.

Також у ході зібрання депутати розглянули річні звіти керівників підприємств житлово-комунального господарства щодо виконання показників ефективності використання майна і прибутку; підтримали Звернення депутатів Полтавської обласної ради до Президента України, Прем’єр-міністра України, Голови Верховної Ради України проти підвищення тарифів на газ, теплову, електричну енергію та комунальні послуги, ініційоване депутатом обласної ради Олександром Масенком; зміни до Регламенту Полтавської обласної ради.
 
Полтавська обласна рада


Схожі матеріали:
👁 980
Категорія: Актуально
Теги: реформування, DESPRO, Полтавська, депутати




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ