Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


12.12.2022

Договір купівлі-продажу комерційної та житлової нерухомості


Типовий договір купівлі-продажу квартири може містити багато умов, які обумовлюються покупцем та продавцем


Договір купівлі-продажу комерційної та житлової нерухомості

Власне житло належить до розряду найголовніших цінностей, які ми маємо. Головна життєва мета більшості громадян, які поки що не є щасливими власниками власної квартири чи заміського будинку, є купівля власної нерухомості.

Така покупка може принести не лише радість, а й горе. Всі угоди з нерухомістю несуть у собі певні ризики та найнеприємніші з них, це втрата власних заощаджень на квартиру. Щоб цього не трапилося, насамперед має бути правильно укладено договір купівлі-продажу, а по-друге, перевірено юридичну чистоту житла, що купується. Тому якщо ви ще новачок на ринку нерухомості, купуєте квартиру вперше і не знайомі з усіма тонкощами такого придбання, то найкраще скористатися послугами юрконсультация.com.ua.

Фахівці агентства добре знайомі з тим, як повинні укладатися договори купівлі-продажу нерухомості. Багаторічний досвід роботи дозволяє скласти договір таким чином, щоб він повністю відповідав вашим інтересам. Зацікавлено в цьому і саме агентство, оскільки при вдалому скоєнні угоди, його гонорар може становити 10-15% від вартості житлової або комерційної нерухомості, що купується. У деяких випадках, при необхідності, договір купівлі-продажу за погодженням обох сторін може бути засвідчений нотаріально. Договір має бути прописаний з дотриманням усіх вимог чинного законодавства. Якщо не відповідатиме хоч один пункт договору, то зрештою він може бути визнаний недійсним. Не всі громадяни добре знайомі з усіма пунктами законодавства, що стосується купівлі-продажу квартир, тому і допомога рюриста в цьому випадку буде просто неоціненна.

Як перевірити нерухомість перед покупкою? Загальні правила

Розглядати потрібно лише оригінали документів, а не копії, навіть якщо вони завірені нотаріально. Якщо під час підготовки до купівлі-продажу виникають питання – слід їх відразу ставити.

Коли у продавця виникає роздратування, або він уникає прямих відповідей, покупцю слід бути обережним, звернутися до фахівців при появі навіть найменших сумнівів або знайти довідкову інформацію по об'єктах нерухомості, щоб убезпечити себе від погрози праву власності.

Для правильного оформлення процедури купівлі нерухомості, клієнту потрібно бути пильним, постаратися не прогаяти навіть незначних дрібниць.

Обов'язкові умови договору

Типовий договір купівлі-продажу квартири може містити багато умов, які обумовлюються покупцем та продавцем. Але з погляду закону, лише деякі з цих умов вважатимуться обов'язковими чи суттєвими.

Істотні умови — це низка вимог, які обов'язково має містити договір купівлі-продажу. Якщо ви не зафіксували обов'язкових умов у документі, то він не матиме законної сили.

До обов'язкових умов утримання договору належать:
  • найменування документа («Договір купівлі-продажу»), назва населеного пункту, в якому його було укладено, дата укладання договору;
  • сторони договору (повні імена покупця та продавця), їх паспортні дані;
  • опис нерухомості: найменування об'єкта (будинок, квартира, кімната, частка), точна адреса, загальна площа;
  • суть договору, яка полягає в тому, що угода є продажем нерухомості. Тобто не її даруванням, орендою та інше;
  • ціна договору, тобто сума, яку одну сторона продає, а друга купує даний об'єкт нерухомості;
  • перелік осіб, які проживають у квартирі на момент угоди та зберігають право на користування квартирою після її продажу (якщо такі є).
Якщо права продавця квартиру якимось чином обмежені, цей факт обов'язково слід зазначити у договорі. Інакше вам можуть відмовити у реєстрації прав власності.

Схожі матеріали:
👁 231
Категорія: Прес-реліз
Теги: Договір купівлі-продажу, юридична консультація, Власне житло




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ