Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


12.12.2023

Гроші за «лайки» та репости. Прокуратура попереджає про нову схему шахрайства


Шахраї обіцяють платити за перегляд і реакцію на відео в популярних соціальних мережах


Гроші за «лайки» та репости

Невідомі пропонують жителям Полтавщини заробити на перегляді відеороликів, перераховують невелику суму грошей за роботу, і таким чином отримують доступ до банківської картки. Це нова схема інтернет-шахрайства.

Шахраї обіцяють платити за перегляд і реакцію на відео в популярних соціальних мережах.

Відповідні повідомлення розповсюджують у популярних месенджерах. Потрібно нібито лише перейти за надісланими посиланнями та ставити вподобайки до відео в «TikTok» або ж відгуки у «Google-картах». За виконані завдання можуть заплатити від 100 до 500 гривень на вашу банківську карту, щоб увійти в довіру. Так вони збирають персональні дані, зокрема інформацію про банківську карту.

Далі, «виконавцю» пропонують приєднатися до «робочої групи» з можливістю більшого заробітку, дають завдання придбати товари чи послуги, визначені адміністратором групи.

На початку це невелика сума. Є шанс отримати виплату на картку після першого разу – так шахраї ще більше «втираються» в довіру.

Наступний крок – пропозиція купити товар, якого не існує, за завищеною ціною.

При цьому надають фішингові посилання на шахрайські онлайн-магазини, де треба ввести конфіденційну платіжну інформацію. Так вони отримують доступ до рахунків та привласнюють всі заощадження, що є на рахунку.

За матеріалами Оржицького відділу
Лубенської окружної прокуратури


Схожі матеріали:
👁 713
Категорія: Зверніть увагу!
Теги: шахрайство, репости, Гроші за лайки




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ