Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


09.08.2022

Intel представила професійні відеокарти Arc Pro


На даний момент мова йде про три моделі


Intel представила професійні відеокарти Arc Pro

Схоже, що відеокарти Intel Arc призначені не тільки для геймерів, оскільки компанія, яка раніше займалася виключно виробництвом процесорів, зняла завісу таємниці з нової лінійки професійних графічних процесорів. Нові карти називають Arc Pro.

Вони не призначені для ігор, хоч і дозволяють це робити, а стануть незамінним помічником під час роботи з контентом.

Сьогодні Intel представила один мобільний професійний графічний процесор A30M та дві настільні моделі: однослотову A40 та двослотову A50. Обидві карти для настільних ПК призначені для систем невеликого форм-фактора, що може опосередковано вказувати на наявність у карт Intel набагато більшого розміру.

Усі нещодавно анонсовані графічні процесори оснащені функцією трасування променів, можливостями машинного навчання та вперше у галузі апаратним прискоренням кодування AV1. Безкоштовна альтернатива Google з відкритим вихідним кодом досі не отримала великої популярності в Інтернеті, незважаючи на обіцянки Netflix і YouTube, при цьому основне використання технології використовується у відеодзвінках Google Duo, незважаючи на перевагу HEVC за якістю стиснення.

Однак кодування завжди було дуже повільним процесом, тому хороший апаратний прискорювач та підтримка Intel могли б забезпечити значне підвищення швидкості. Графічні процесори Intel Arc Pro серії A сертифіковані для роботи з провідними професійними програмними програмами в галузі архітектури, проектування та будівництва, проектування та виробництва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Volkswagen Group представила перший електричний прототип пасажирського дрону eVTOL «Літаючий тигр»

Їх також можна використовувати для запуску додатків подібних до Blender і бібліотек з відкритим вихідним кодом у наборі інструментів Intel oneAPI Rendering Toolkit, які, за словами Intel, широко поширені та інтегровані в провідні в галузі інструменти рендерингу.

У цій ситуації може виникнути цілком закономірне питання щодо ситуації з драйверами для Arc Pro. Як відомо з картами Intel, було зафіксовано безліч проблем з картами, і Intel вже випустила кілька оновлень драйверів. Залишається сподіватися, що якими б поганими були споживчі драйвери, професіонали отримають набагато оптимізованіші аналоги з відповідною підтримкою.

Учасникам заходу SIGGRAPH у Ванкувері цього року можна буде побачити демонстрацію Arc Pro на стенді Intel, а решті доведеться дочекатися випуску відеокарт.

Схожі матеріали:
👁 346
Категорія: Технології
Теги: Intel, Arc Pro, професійні відеокарти, Intel Arc, відеокарти




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ