Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


25.10.2022

Як позбутися клопів у дивані


При сильному зараженні приміщення клопами навряд чи допоможуть домашні методики


клопи у дивані

Диван - улюблене місце, яке вибирають для відпочинку члени сім'ї та клопи. Комахам подобається в цих меблях близькість до людини, велика кількість затишних місць, де добре жити і розмножуватися. Повернути диван у одноосібне користування можна, якщо замовити санітарно-епідеміологічну обробку від клопів. Спеціально навчені дезінсектори за допомогою професійного обладнання та перевірених хімічних засобів знищать дорослих особин, личинки, яйця. Диван не доведеться утилізувати на смітник, він ще послужить.

Як клоп-кровосос потрапляє у диван – будьте уважні

У квартиру паразити можуть потрапити різними способами. Це:
  • купівля уживаних меблів;
  • прихід із квартир у багатоквартирному будинку, заражених паразитами;
  • після придбання антикварних старовинних предметів – книг, гобеленів, килимів, картин, торшерів із тканинними абажурами;
  • разом з одягом, купленим на барахолці або у секонд-хенді;
  • проживання в готелях та хостелах;
  • після приходу гостей, у житлі яких влаштувалися кровососи.

Чому клопи обирають дивани?

Диван у квартирі - улюблене місце для відпочинку, перегляду телевізора, нічного сну. Це місце, де людина - потенційне джерело харчування клопів, проводить багато часу, і де шкідлива комаха може без особливих зусиль напитися людської крові.
  • Близькість жертви. Не потрібно переміщатися на великі відстані у пошуках їжі.
  • Наявність безлічі щілин, швів, тканинних складок, прихованих від людського ока куточків. До них непросто знайти доступ. Це зумовлено конструктивними особливостями диванних меблів.
  • Комфортні умови для клопів, щоб облаштувати гніздо, відкласти яйця для виведення потомства.

Як дізнатися, що в дивані завелися паразити-кровососи

На початковій стадії появи знайти клопів у меблях непросто, але можна, якщо бути уважним.
  • На тілі з'явився ланцюжок із кількох червоних плям, розташованих близько один за одним. Це сліди укусів, що викликають свербіж.
  • Невеликі за розмірами цятки крові на постільних речах, нічних сорочках, піжамах.
  • Чорні горошини, схожі з меленим перцем. Це фекальні екскременти комахи.
Ці видимі ознаки – сигнал, що необхідно негайно розпочати ревізію дивана виявлення місць скупчення паразитів. Виявивши їх, думати, як позбутися клопів у дивані раз і назавжди.

Прості та доступні методи позбавлення від диванних клопів

  • Обробка пилососом. Коли постає питання, як позбутися клопів у дивані, це найпростіший метод. Апарат засмоктує живих особин, личинки, яйця, фекалії, скинуті шкірки. Паралельно диван чиститься від пилу. Потрапивши в пилоприймач пилососа, клопи не гинуть. Їх разом із іншим сміттям потрібно утилізувати.
  • Домашній пароочисник. Прилад цього типу може спрямованим струменем гарячої пари проникнути у складки, шви, застібки від блискавок. Висока температура не залишає шансів на виживання дорослим особинам та їхнім яйцям. Вони гинуть за кілька секунд.
  • Діатоміт (кізельгур). Це інсектицид натурального походження. Використовується у вигляді дрібнодисперсної порошкової маси. Не містить хімічних компонентів. Алгоритм вплив на кровососів із дивана: потрапляючи на панцир клопа, порошок роз'їдає його, утворюючи мікротріщини. Через них волога з клопячого тільця випаровується і клоп гине.
Для проведення очищення дивана від клопів потрібно нанести тонким шаром діатомітове борошно на диванну поверхню і місця, де можуть ховатися повзучі кровососи. Для посилення ефекту знадобиться обробка всіх приміщень житла. Час дії – доба. Потім виконується вологе прибирання. Цей засіб не здатний нашкодити яйцям клопів. Через це за тиждень бажано провести повторну обробку.

Позбавлення назавжди – професійне чищення дивана від клопів

При сильному зараженні приміщення клопами навряд чи допоможуть домашні методики. Вони неефективні. У складних ситуаціях не обійтися без втручання фахівців.

У цьому є такі плюси:
  • обробка проводиться спеціальним обладнанням – генераторами холодного та гарячого туману. Це найпрогресивніші технології;
  • дрібні молекулярні частинки отруйної суміші легко заповнюють всі важкодоступні щілини та отвори, повністю покривають оброблювані поверхні;
  • економія свого часу, фізичних сил;
  • не потрібна купівля спеціальних приладів та ефективних хімічних складів.

Висновок

Думаючи, як позбутися клопів у дивані, використовуйте комплексний підхід. Це замовлення обробки в компанії з дезінсекції та самостійна допомога підручними засобами в домашніх умовах. У цьому випадку успіх гарантований, клопи будуть переможені остаточно та безповоротно. Спокійний солодкий сон.

Схожі матеріали:
👁 222
Категорія: Прес-реліз
Теги: клопи, клоп-кровосос, диван




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ