Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


19.02.2022

Як знайти роботу в Польщі для українців


Працевлаштування в Польщі дає масу переваг як жінкам, так і чоловікам але тільки в тому випадку, якщо йдеться про легальні вакансії.


Як знайти роботу в Польщі для українців

В останні роки міграційні служби Польщі відзначають значний інтерес до європейської країни серед мешканців України. Деякі їдуть сюди вчитися, інші вважають за краще приїжджати на заробітки. Не дивно, адже рівень життя в Польщі істотно кращий, зокрема — вищий за зарплату.

Але знайти хорошу високооплачувану роботу в Польщі, не маючи навіть посвідки на проживання, практично нереально. Багато українців припускаються серйозної помилки, довіряючи пошук роботи сумнівним агентствам. Звідси історії про відібрані паспорти, копійчанні виплати та життя у побутівці поруч із десятком інших мігрантів.

Проте, підійшовши до працевлаштування у Польщі серйозно, вдасться знайти справді хорошу, високооплачувану роботу. Спочатку бажано проаналізувати ринок. А потім звернутися на спеціалізований ресурс компанії Flambir, де можна розглянути  польща вакансії. Компанія Flambir, яка займається працевлаштуванням людей в Польщу без посередників, допоможе вам знайти найбільш підходящу вакансію, залежно від досвіду, професії, знання мови або міста, в якому хочете працювати.

Крім того, знайти хорошу роботу вдасться за допомогою соцмереж. Можна створити персональний профіль та приєднатися до кількох профільних спільнот. Вони регулярно публікуються непогані вакансії, куди можна звернути увагу. У групах соцмереж досвідчені користувачі підкажуть, як знайти роботу у Польщі без посередників.

Якщо є сумніви щодо пошуку роботи у Польщі, можна зважити всі за та проти. Адже для одних людей працевлаштування в Польщі стане рятувальним колом, іншим же такий вид заробітку може зовсім не підійти.

Що дає працевлаштування у Польщі?

Працевлаштування в Польщі дає масу переваг як жінкам, так і чоловікам але тільки в тому випадку, якщо йдеться про легальні вакансії. Насамперед краще розглядати робочі пропозиції від прямих роботодавців, які приймають на роботу співробітників із польською робочою візою. У 90% такі контори працюють офіційно та пропонують претендентам на вигідні умови праці.

Офіційне працевлаштування у Польщі це:
  • добрі трудові умови;
  • високий рівень заробітної плати;
  • соц пакет;
  • медичне страхування.
Простіше кажучи, українці, які працюють у Польщі офіційно, можуть розраховувати на такі «плюшки», як оплачувану відпустку, лікарняні, і навіть оплату додаткових робочих годин.

На противагу відмінним умовам офіційного працевлаштування в Польщі, нелегальна робота не тільки є незаконною, а й може спричинити збитки. У кращому разі нелегалів просто депортують на батьківщину. У гіршому, вони підірвуть своє здоров'я через важку фізичну працю, за яку платять копійки, та ще й заплатять серйозні штрафи.

Як знайти роботу в Польщі: найпопулярніші способи

Вирішивши з'ясувати для себе, як знайти роботу в Польщі, українці приходять до висновку, що вони мають лише два шляхи — самостійний пошук роботи чи працевлаштування через агентства, які допомагають:
  • знаходити актуальні та затребувані вакансії;
  • оформлювати документи;
  • вирішувати питання, що виникли, і так далі.
Такі контори рідко працюють безкоштовно, часто їм необхідно заплатити відсоток від майбутнього виторгу або просто фіксовану грошову суму.

Самостійний пошук роботи зазвичай проходить довше, проте багато українців обирають саме цей спосіб, оскільки він не вимагає фінансових вкладень. Існують і інші методи пошуку роботи в Польщі, про які йтиметься нижче.

Пошук в Інтернеті

Здавалося б, що може бути простіше пошуку роботи онлайн. Адже всі мають доступ до інтернету і хоча б мінімальні навички роботи з пошуковими системами. Однак у цьому випадку великий ризик нарватися на недобросовісних людей. Багато хто з них обіцяє знайти роботу в Польщі, але натомість просто відправляє до чужої країни, де на людину чекає що завгодно, крім працевлаштування.

Звичайно, через такі «кадри» відкидати пошук роботи через всесвітню мережу не варто. Головне шукати вакансії на перевірених інтернет-ресурсах, де регулярно з'являються свіжі пропозиції від реальних роботодавців.

Через рідних та знайомих

Багато українців вважають за краще шукати роботу в Польщі через знайомих. З одного боку, цей спосіб справді непоганий, адже близькі люди, які працюють чи працювали в європейській країні, завжди поділяться тонкощами, розкажуть про можливі підводні камені та особливості працевлаштування.

Однак перш ніж ставити запитання друзям, сусідам чи родичам, не зайвим буде переконатися, що вони працювали у Польщі легально та на добрій посаді. Справа в тому, що багато наших співвітчизників прагнуть європейської країни лише через відсутність вакансій на батьківщині. А це означає, що вони готові працювати в Польщі за копійки та можуть поділитися лише таким досвідом. Якщо кінцева мета вища — на високі посади з хорошим окладом — бажано запитувати поради тих знайомих, які влаштовані в Польщі офіційно, на хорошій посаді.

Схожі матеріали:
👁 421
Категорія: Прес-реліз
Теги: Робота в Польщі, працевлаштування у Польщі, знайти роботу в Польщі




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ