Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


22.09.2019

Яке насіння треба пророщувати?


Навіщо пророщувати насіння?


Коли приходить час сіяти, фермери і садівники ставлять питання, як підвищити врожайність. Для цього є безліч методів. Проте багато людей не знають, що пророщування насіння перед посадкою має багато позитивних ефектів. У цій статті мова піде про те, яке насіння треба заздалегідь пророщувати, і яку користь це вам принесе.

Навіщо пророщувати насіння?

Цей не самий трудомісткий, але досить копіткий процес принесе несумірно більше користі в майбутньому. Найочевидніша користь - це ранні сходи. Багато насіння знаходяться в стані сплячки і не можуть зійти відразу ж. Пророслому насінню більше не треба час на вихід паростків, і перші сходи фермер побачить значно раніше. Окрім цього, в процесі будуть видно зерна, ті що не зійшли, і при потребі можна буде додати більше зерен. Для пророщування краще всього купити насіння в насінневій компанії - "Агроспецпроект" ЧП тут.


Яке насіння треба пророщувати?
 

Плюси і мінуси

У пророщування є багато важливих плюсів. Серед насіння ви можете вибрати найсильніші, які першими дадуть паростки. Окрім цього, якщо ви засієте готові паростки, зійдуть майже усі рослини, причому одночасно, без великого інтервалу. Це значно спростить ваші завдання при догляді, адже усі рослини будуть на однаковій стадії зростання. Період життя від посадки в землю до сходу — найбільш небезпечний для рослини, тому правильно його максимально мінімізувати.

До мінусів можна віднести, мабуть, тільки одне: копіткість цього процесу. Треба постійно підтримувати певні умови, стежити за насінням, щоб посадити відразу ж після проростання. Це не той варіант, коли можна зробити щось і забути на декілька днів.

Яке насіння потребує пророщування?

Деяким рослинам протипоказане пророщування, тому, щоб приступити до процесу, треба визначитися, над чим можна проводити маніпуляції. Отже, до пророщування рекомендуються:
  • ранні культури - капуста, шпинат та ін.;
  • теплолюбиві рослини - огірки, помідори, кабачки та ін.;
  • рослини, які повільно сходять, - морква, петрушка;
  • рослини, що вимагають великої кількості вологи, - буряк, цибуля, бобові та ін.
Як тільки ви відібрали потрібні культури, можна приступати до справи.

Чи треба пророщувати?

Безумовно, можна засіяти грядки і без попереднього пророщування, і паростки все одно зійдуть. Проте зійдуть вони далеко не усі, і ви зіткнетеся з неприємними моментами, яких можна було уникнути. Багато культур рекомендується пророщувати, що значно підвищить якість кожного посіву і зібраного надалі урожаю.

Схожі матеріали:
👁 574
Категорія: Прес-реліз
Теги: насіння, пророщувати насіння, ророщування




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ