Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


27.12.2021

Команда студентів будує автономний всюдихід Team Polar для дослідження Антарктики


Всюдихід використовуватиме георадар для виявлення тріщин у льоду


Антарктика може дати цінну інформацію про наслідки зміни клімату, але проведення досліджень на Південному полюсі є дорогим та неефективним. Для цього потрібні дослідницькі станції та транспорт, для яких паливо та запаси потрібно привозити повітрям.

автономний всюдихід Team Polar для дослідження Антарктики
 

Команда Polar, що складається з 17 студентів Технічного університету Ейндховена, працює над «Antarctica rover», автономним транспортним засобом на сонячній енергії, який має проводити дослідження клімату у найхолодніших та найвіддаленіших місцях. Всюдихід натхненний марсоходом, що автономно збирає дані на планеті Марс.

Всюдихід Antarctica працюватиме на вбудованих сонячних батареях, а датчики повинні гарантувати, що транспортний засіб зможе проїхати з точки A до точки B без втручання людини. Всюдихід використовуватиме георадар для виявлення тріщин у льоду. Це необхідно для автономного водіння, і це дасть можливість наносити на карту маршрути в Антарктиці, щоб дослідження стали більш ефективними та рентабельними.


Команда студентів будує автономний всюдихід Team Polar
 

    «Інтенсивність сонця дуже низька, як температура. Сонячні панелі та батареї, як правило, погано працюють у цих умовах, тому ми шукаємо способи зробити систему стійкішою до погодних умов. Крім того, білий пейзаж та відсутність орієнтирів створюють проблеми для автономного водіння», - пояснює менеджер команди Еуут Хульшер із команди Polar.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Складні сонячні навіси позашляховика Thundertruck EV забезпечать корисну кількість енергії протягом цілого дня

Мета голландського уряду – зробити дослідження полярних регіонів максимально стійкими. І створення автономного всюдихода Антарктидою може допомогти в цьому.

Розробка всюдихода була поділена на три технічні області:
  • перша - це електрична область, в якій основна увага приділяється джерелам живлення, накопиченню енергії та трансмісії транспортного засобу;

  • друга - це механічна область, у якій основна увага приділяється шасі, підвісці, шинам;

  • і остання обчислювальна область фокусується на датчиках, які дозволяють всюдиходу працювати автономно.
Крім цього, основна увага приділяється встановленню з'єднання із супутниками для забезпечення передачі даних в областях з обмеженим покриттям.

Схожі матеріали:
👁 342
Категорія: Технології
Теги: всюдихід, колісний всюдихід, автономний транспорт




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ