Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


15.02.2022

Російські інженери схрестили автомобілі ГАЗ-66 та ПАЗ - вийшов снігоболотохід


Транспортний засіб здатний пересуватися складною пересіченою місцевістю з подоланням крутих затяжних підйомів, водних перешкод, заболочених ділянок


снігоболотохід

Унікальний усюдихід зробила команда інженерів із міста Желєзногорськ, Красноярський край. На подовжену та посилену раму від автомобіля ГАЗ-66 встановили кабіну від корпусу старого автобуса ПАЗ, кран-маніпулятор Tadano та бортову вантажну платформу, додали пару мостів та отримали пневмоколісний повнопривідний (8×8) всюдихід П8WD «Геолком-ПМ».

Транспортний засіб здатний пересуватися складною пересіченою місцевістю з подоланням крутих затяжних підйомів, водних перешкод, заболочених ділянок та снігового покриву. Залежно та умовами експлуатації на снігоболотоход встановлюються колеса з вантажними покришками ОІ-25.


снігоболотохід
 

Всюдихід призначений для транспортування людей, вантажів та обладнання під час проведення розвідувальних та геологорозвідувальних робіт. Також можливе використання як транспортної бази для встановлення статичного зондування та малогабаритної бурової установки. Для проведення вантажно-розвантажувальних робіт використовується телескопічний кран з тросовою підвіскою гака.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Концепт безпілотного Ford Clint передбачає зручність пересування на громадському транспорті

Кабіна, розрахована на 6 осіб з урахуванням водія, виконана з частини кузова автобуса ПАЗ-3205. Карданні вали частково запозичені з гусеничного трактора ДТ-75, а колеса від трактора Т-150. Три роздаткові коробки були запозичені від повнопривідного ГАЗ-3308 "Садко". Як силова установка на «Геолком-ПМ» використовується турбований дизель Isuzu, який має робочий об'єм 7 літрів і розвиває потужність 200 к.с. Кран-маніпулятор, що використовується на всюдиході, має вантажопідйомність 3 тис. кг. Також автомобіль оснащений передньою лебідкою із зусиллям 7 тис. кг.

снігоболотохід


Схожі матеріали:
👁 677
Категорія: Технології
Теги: колісний всюдихід, автомобіль, позашляховик, всюдихід




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ