Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


01.12.2021

Skoda Electric Moon Rover - концепція електричного всюдихода для безпечного пересування незвіданими планетами


У транспортному засобі використовується великі вікна зроблені з прозорого алюмінію


Xtend Design представила концепцію електричного всюдихода Luniaq, він заснований на платформі NASA MMSEV (Multi-Mission Space Exploration Vehicle) та черпає натхнення зі Skoda Enyaq. Місяцехід розроблений Томасом Роузеком, архітектором з Xtend, який раніше працював у Лабораторії NASA над концептуальними місіями на Місяць і Марс.

електричний всюдихід Luniaq
 

"Ми хотіли б надихнути людей на прогресивний розвиток технологій, щоб у майбутньому жити і працювати не тільки на Землі, а й на інших планетах", - говорить Раузек.

У транспортному засобі використовується технологія шин Tweel від Michelin, яка захищає від проколів, а великі вікна зроблені з прозорого алюмінію, що робить їх міцнішими, ніж скло, що захищає пасажирів при зіткненні з уламками, що літають, і мікрометеоритами.

електричний всюдихід Luniaq


Шари поліетилену захищатимуть космонавтів від радіації, а стереоскопічні камери, встановлені на верхній частині транспортного засобу, досліджуватимуть місцевість та допомагатимуть у його автономній роботі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Літальний апарат Jetson One, вертикального зльоту та посадки, для однієї людини може літати і приземлятися будь-де

Всюдихід також включає «порт для костюма» в задній частині, який дозволяє астронавтам безпосередньо входити в свої скафандри без ризику попадання пилу або інших частинок в кабіну. Твердотільні батареї живлять автомобіль та можуть заряджатися від сонячних батарей на даху.
 

електричний всюдихід Luniaq


Схожі матеріали:
👁 368
Категорія: Технології
Теги: місяцехід, всюдихід, колісний всюдихід




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ