Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


31.03.2022

Компанія Baykar Makina представила новий ударний безпілотник із українським реактивним двигуном


Якщо все піде за планом, то турецький безпілотник та новий реактивний літак стануть провідною зброєю у світі


бойовий безпілотник, Bayraktar

Турецька компанія Baykar Makina презентувала макет нового ударного реактивного безпілотника. Нова система отримала назву Kızılelma, що означає червоне яблуко.

Безпілотний літальний апарат буде обладнано реактивним двигуном українського виробництва. Силову установку для нового безпілотника за спеціальним замовленням виготовили на «Івченку-Прогресі». Нею став реактивний двигун АІ-25ТЛТ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: NASA створює безшумний надзвуковий літак X-59 QueSST для комерційного використання
 
«Новий безпілотник зможе злітати і приземлятися на флагманський десантний корабель Туреччини TCG Anadolu, який має стати першою у світі подібною авіабазою для дронів», - йдеться у повідомленні турецького виробника.

Перший прототип безпілотника Kızılelma має здійснити перший політ у 2023 році. Він зможе розвивати швидкість до 800 км/год та матиме вантажопідйомність 1500 кг.


бойовий безпілотник, Bayraktar
 

Що відомо про безпілотника

  • У перекладі з турецького Kızılelma – червоне яблуко, яке в турецькій міфології символізує цілі, ідеї чи мрії, далекі від досягнення, але привабливі настільки, що їхня недосяжність лише заохочує наполегливіше йти до мети.

  • Робоча назва безпілотника – MIUS, що розшифровується як бойова безпілотна авіаційна система.

  • Очікується, що новий безпілотник зможе розвивати швидкість до 800 км/год, а вантажопідйомність становитиме 1500 кг.

  • MUIS зможе злітати та приземлятися на десантний флагманський корабель Туреччини TCG Anadolu, який також є найновішою розробкою компанії.

  • MIUS, що автономно маневрує, буде здатний діяти в парі з пілотованими літаками і може нести ракети класу "повітря-повітря".

  • Байкар замовив двигуни у українського державного підприємства Івченка-Прогрес ще у листопаді 2021 року. Договір передбачає постачання «Івченка-Прогресу» реактивних двигунів АІ-25ТЛТ для оснащення MIUS, а також турбовентиляторних двигунів АІ-322Ф для нових реактивних літаків.

  • Прогнозується, що нові пілотовані літаки здійснюватимуть військові дії, такі як: стратегічні наступи, близька повітряна підтримка (CAS), ракетні наступи, придушення протиповітряної оборони супротивника (SEAD) та знищення протиповітряної оборони супротивника (DEAD).

бойовий безпілотник, Bayraktar
 

Baykar Makina покладає великі надії на ці проекти. Якщо все піде за планом, то турецький безпілотник та новий реактивний літак стануть провідною зброєю у світі.

Схожі матеріали:
👁 416
Категорія: Технології
Теги: Bayraktar, реактивний безпілотник, безпілотник, бойовий безпілотник




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ