Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


17.02.2024

Мобільна радіолокаційна система GM400α, призначена для виявлення цілей - маловисотних, тихохідних та високоманеврених


Система включає можливості швидкого розгортання


Мобільна радіолокаційна система GM400α

Ground Master 400α (GM400α) – це мобільна радіолокаційна система, представлена компанією ThalesRaytheonSystems (TRS), спільним підприємством Thales та Raytheon. Це модернізація свого попередника Ground Master 400 (GM400), що відрізняється покращеними можливостями виявлення та експлуатаційною ефективністю.

Серія GM400, включаючи GM400α, набула широкого поширення у всьому світі: понад 100 одиниць експлуатуються у більш ніж 15 країнах. GM400α забезпечує покращену продуктивність за рахунок збільшення обчислювальної потужності.

GM400α призначений для виявлення різних цілей, у тому числі маловисотних, тихохідних, невеликих та високоманеврених цілей. Його мобільність, розміщена на одній вантажівці, дозволяє швидко розгортати і переміщувати його для адаптації до мінливих оперативних потреб.

Мобільна радіолокаційна система GM400α

GM400α здатний одночасно виявляти об'єкти на великих, середніх та малих висотах, що робить його придатним для відстеження безпілотних літальних апаратів та літаків супротивника. Він підтримує запити як в режимі S, так і в режимі 5 забезпечуючи повне охоплення повітряного простору.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ударні дрони зі штучним інтелектом самі вибиратимуть та знищуватимуть цілі

У конструкції GM400α особлива увага приділяється можливості розгортання та живучості. Він може плавно перемикатися між фіксованою та мобільною конфігураціями та оснащений вбудованими помилковими цілями для підвищення живучості, а його програмно-визначувана архітектура дозволяє здійснювати безперервні оновлення, адаптуючись до загроз, що виникають, і підвищуючи захист від кібератак.

Мобільна радіолокаційна система GM400α

Завдяки дальності дії 515 км, висоті до 30500 м і куту місця 40 градусів, GM400 пропонує великі можливості повітряного спостереження. Він має частоту оновлення 6 секунд, S-діапазон із технологією GaN, функцію цифрового багатопроменевого променя, вітровий фільтр та алгоритми на базі штучного інтелекту.

Система включає можливості швидкого розгортання, при цьому оперативна готовність досягається менш ніж за годину. Його експлуатаційна доступність перевищує 98,5% і забезпечує надійну роботу з мінімальними вимогами до технічного обслуговування, включаючи середній час між критичними відмовими (MTBCF) 3500 годин для стаціонарних установок і 3000 годин для мобільних установок.
 


Схожі матеріали:
👁 179
Категорія: Технології
Теги: радіолокаційний комплекс, РЛС, радіолокаційна станція




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ