Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


28.06.2022

“Одруження онлайн” – актуальний виклик сьогодення


З початку повномасштабного військового вторгнення на Полтавщині одруження онлайн обрали 65 пар закоханих


“Одруження онлайн” – актуальний виклик сьогодення

Після повномасштабного військового вторгнення росії в Україну, зміни торкнулися багатьох сфер нашого життя, зокрема, і державної реєстрації актів цивільного стану. Відтак поряд з класичною процедурою одруження набирає популярності так зване «Одруження онлайн», яким можуть скористатися військовослужбовці, поліцейські, працівники закладів охорони здоров’я тощо.

Поряд зі звичною процедурою укладення шлюбу в стінах відділу державної реєстрації актів цивільного стану, факт реєстрації одруження вищевказаних осіб також може засвідчуватися актом, який складається безпосереднім командиром (керівником) та скріплюється гербовою печаткою (якщо така є) відповідного військового формування чи закладу. ☝В такому випадку реєстрація шлюбу може відбуватися без особистої присутності одного чи обох наречених з використанням доступних засобів відеозв’язку, за участю двох свідків.

Заключним етапом укладення такого шлюбу є надсилання командиром акту до будь-якого відділу державної реєстрації актів цивільного стану для складення актового запису про шлюб у паперовій формі та внесення відомостей до Державного реєстру актів цивільного стану громадян з подальшою видачею подружжю свідоцтва про шлюб у паперовому вигляді.

Варто зазначити, що з початку повномасштабного військового вторгнення на Полтавщині одруження онлайн обрали 65 пар закоханих. На Сумщині понад 40 шлюбів зареєстровано без присутності одного з наречених, а на Чернігівщині 9 пар молодят сказали один одному «Так» за допомогою відеозв’язку.

Схожі матеріали:
👁 267
Категорія: Актуально
Теги: одруження, відділ державної реєстрації актів ц, Одруження онлайн




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ