Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


25.05.2021

Океан захищає людей від вірусів: несподівані результати дослідження


Вчені розповіли про несподівану користь, яку людству приносить Світовий океан.


Вчені розповіли про несподівану користь, яку людству приносить Світовий океан. Виявилося, що гідросфера захищає людей від смертельно небезпечних патогенів.

Про це розповіли експерти з посиланням на висновки нідерландських дослідників.


Світовий океан
 

Фахівці з'ясували, що віруси, які містяться у воді поглинаються морськими губками. Таким чином, ці багатоклітинні тварини виконують роль «фільтрів»: вони очищають рідину.

Згідно з результатами експерименту, мешканці Світового океану поглинають 94 відсотки патогенів, які перебувають у водних об'єктах. На це йде лише близько трьох годин. Однак в найближчі десятиліття гідросфера може втратити свою захисну властивість.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи викликають смартфони рак: результати дослідження

Це пов'язано з антропогенним впливом. Через діяльність людини в океани потрапляє величезна кількість забруднюючих речовин, в результаті чого багато морські мешканці гинуть.

Ситуація погіршилася в період пандемії COVID-19. Люди стали використовувати величезну кількість засобів індивідуального захисту, які неправильно утилізуються. Це призводить до потрапляння у водні об'єкти нашої планети мільярдів використаних одноразових масок.

Схожі матеріали:
👁 668
Категорія: Технології
Теги: Світовий океан, пандемія коронавируса, віруси, маски, Тварини, захист




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ