Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


05.09.2019

Оснащення дитячих установ


Навіщо потрібна сенсорна кімната для дітей


Сьогодні розвиток дітей грає важливу роль. Займатися вихованням і розвитком дітей повинні не лише удома, але і в дитячих садах і реабілітаційних центрах. Природно, важливо, щоб там були хороші вихователі. Але це не єдиний чинник. Важливо, щоб в дитячих садах дитина всіляко розвивалася, удосконалювалася. Існує велике різноманіття різних ігор.

Особливу популярність сьогодні отримало різне устаткування для сенсорних кімнат і приміщень. Це можуть бути і дитячі мати, і столи для малювання, і сухі басейни, і будівельні модулі-конструкції. Вони не лише розважатимуть дітей, але і дозволять їм розвиватися. Покращає моторика дитини, мислення, уява і багато інших необхідних навичок.

Дуже важливо, щоб дитина почувала себе щасливо і йшла в дитячий садочок із задоволенням. Притягнути їй увагу можуть дидактичні посібники, м'які модулі. Це важливо і зручно не лише для дітей, але і їх батьків. По-перше, дитина буде постійно зайнята чимось цікавим. По-друге, вона буде у безпеці, оскільки практично усе устаткування для сенсорних приміщень м'яке, відсутні гострі кути і так далі.
 

Навіщо потрібна сенсорна кімната для дітей
 

Підлаштувати кімнату під активну дитину дуже навіть можливо. Допоможуть вам в цьому безпечні дзеркала, дитячі мати і захист на колони. Піклуючись про свою дитину зараз, ви піклуєтеся про її майбутнє. Адже те, що буде вкладено в неї в дитинстві, проявиться в шкільному віці і в дорослому житті.

"Беби Граунд" https://babyplayground.com.ua/ - компанія-виробник у сфері легкої промисловості по виготовленню дитячого ігрового устаткування.

Навіщо потрібна сенсорна кімната для дітей

Чарівний і таємничий світ сенсорної кімнати, яку ще можна назвати кімнатою психологічного розвантаження, не залишить байдужим ні дітей, ні дорослих. Усі батьки мріють про те, щоб їх дитина була здорова і гармонійно розвивався. Завдання фахівця в сенсорній кімнаті допомогти їм в цьому.

Фізичний і психологічний стан людини в сучасному суспільстві викликає виправдане занепокоєння. Батьки все частіше помічають у своїх дітей нестабільність емоційного стану. У дітей, що опинилися в кризовій ситуації, з обмеженням за станом здоров'я, є безліч проблем, гнітючих їх психічний і емоційний стан, а також труднощі з соціалізацією.

Що таке сенсорна кімната

Сенсорна кімната - це місце, де створюються усі необхідні умови для того, щоб діти отримували тільки позитивні емоції, спосіб встановити хороший емоційний контакт з малюком. Дані варіант роботи дозволяє педагогові-психологові використати потужні інструменти для розширення світогляду дитини, розвитку його сенсрмоторних і пізнавальних навичок. Крім того, сенсорна кімната - зручне місце для проведення психологічних консультацій.

Її середовище допомагає фахівцеві легко взаємодіяти з психологом, активізувати його сенсорну чутливість і тактильні відчуття. Довірча обстановка між фахівцем і відвідувачем, створена за допомогою спеціально розроблених програм і методик роботи, сприяє запуску оздоровчих процесів. Тому сенсорна кімната частіше називається лікувальною.

Устаткування сенсорної кімнати

У устаткування для сенсорної кімнати входять предмети, спрямовані на дію кольором, звуком або мультисенсорні (впливають на декілька органів чуття одночасно).

Усе устаткування можна розділити на 2 блоки:
  • Релаксаційний (сухий басейн, м'які подушки, фибероптичні вироби).
  • Активаційний (спеціальне звукове устаткування, масажні м'ячі, устаткування для створення яскравих оптичних ефектів).

Зайняття в сенсорній кімнаті

У сенсорній кімнаті зайняття, спрямоване на психологічне розвантаження, з дошкільнятами є важливою формою психологічної підтримки малюків в дошкільному віці. Корекційна робота тут спрямована на активізацію усіх органів чуття.

Зайняття з дітьми в сенсорній кімнаті організовується виключно в ігровій формі. Їх тривалість визначається індивідуальними особливостями конкретної дитини або групи дошкільнят. При роботі з легко збудливими дітьми необхідно знижувати сенсорне навантаження, а з тривожними і загальмованими - навпаки, активізувати.

Схожі матеріали:
👁 941
Категорія: Прес-реліз
Теги: устаткування, сенсорна кімната, діти




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ