Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


04.09.2021

Поліпектомія - хірургічне видалення поліпів


Лікування поліпів тільки хірургічне - видалення, поліпектомія.


Відповідно до Міжнародної класифікації, термін «Поліп» має на увазі розростання, вирости тканин, які виступають в просвіт органа.

У гінекології, поліп репродуктивних органів - це по суті доброякісна пухлина округлої або грушоподібної форми на довгій ніжці або безпосередньо на слизовому органі.


Поліпектомія шийки матки
 

Де формуються поліпи:
  • поліпи ендометрії, це розростання внутрішньої слизової оболонка тіла матки;
  • поліпи цервікального каналу.
Також поліпи можуть бути виявлені в піхві і на вульві, рідше в інших відділах жіночої статевої сфери. Поліпи можуть бути одиночними або множинними.

Хірургічне лікування поліпів

Лікування поліпів тільки хірургічне - видалення, поліпектомія.

Найчастіше це планова операція - гістероскопія, тобто видалення поліпа шляхом хірургічного втручання, за допомогою спеціального обладнання - гістероскопа, під місцевою або внутрішньовенною анестезією.

Методика, яку буде використовувати лікар, залежить перш за все від розміру поліпа і його розташування. Найчастіше поліпектомія виконується шляхом перерізання ніжки поліпа у його основі за допомогою дротяної петлі, через яку пропускається коагулюючий електричний струм високої частоти - діатермія. Потім тканина поліпа відправляється на гістологічне дослідження в лабораторію для визначення атипії клітин (можливості переходу в рак).

Якщо ніжку поліпа захопити не вдається, в його основу подається фізіологічний розчин, щоб оголити ніжку поліпа. Плоскі поліпи видаляються за допомогою ендоскопічної резекції слизової.

Перед поліпектомією пацієнт проходить клінічне обстеження, що включає коагулограмму (оцінку здатності згортання крові) та інші. Весь перелік необхідного обстеження призначає лікар.

Після поліпектомії пацієнт може швидко повернутися до звичайного життя, реабілітація зазвичай займає досить короткий час.

Однозначно, що поліпи необхідно видаляти, так як можуть принести великі неприємності. Найбільша небезпека - малігнізація, трансформація поліпа в злоякісну пухлину.

Не ризикуйте своїм здоров'ям і життям. Регулярно звертайтеся до лікаря-гінеколога і якщо він рекомендує - видаляйте непотрібні організму новоутворення.

Схожі матеріали:
👁 297
Категорія: Прес-реліз
Теги: Поліпектомія, поліпи




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ