Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


18.07.2020

Призовна кампанія-2020: відстрочка від призову для вступників 2020 року


Вступники 2020 року можуть отримати відстрочку від призову


Призовна кампанія-2020: відстрочка від призову для вступників 2020 року
У зв’язку з карантинними обмеженнями, які були введені в Україні через поширення коронавірусної інфекції COVID-19, весняний призов до армії було перенесено з квітня-червня на травень-липень 2020 року (Указ Президента України від 23 березня 2020 року № 103).

У результаті склалася ситуація, коли громадяни України, які закінчують у червні-липні 2020 року заклади освіти, підлягають призову на строкову військову службу, але це може призвести до порушення конституційних прав громадян України на здобуття наступного ступеня освіти.


Призовна кампанія-2020: відстрочка від призову для вступників 2020 р.
 

Спільним рішенням Офісу Президента, Міністерства освіти і науки України та Генерального штабу вступники 2020 року можуть отримати відстрочку від призову.

Відповідно до листа заступника Керівника Офісу Президента України від 07.07.2020 № 46-01/364 головам обласних державних адміністрацій пропонується:

1. Організувати практичну взаємодію на рівні обласних державних адміністрацій, військових комісаріатів із місцевими органами освіти і науки та закладами освіти з вирішення проблемних питань призову на військову службу громадян, які закінчують навчальні заклади у червні-липні 2020 року та планують продовжити навчання для отримання наступного ступеня освіти.

2. Провести призовними комісіями всіх рівнів ретельне вивчення зазначеної категорії призовників, долучити до особових справ їх заяви щодо продовження навчання для здобуття наступного ступеня освіти, відповідні відомості (довідки) з органів освіти і науки, закладів освіти.

3. Під час проведення засідань призовних комісій рекомендувати головам обласних за поданням районних (міських) призовних комісій надавати (за письмовими заявами призовників) відстрочки від призову за частиною п’ятнадцятою статті 17 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» до 1 жовтня 2020 року громадянам України для здобуття наступного ступеня освіти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Миргородцям робитимуть безкоштовне УЗД

Крім цього, нагадаємо, що відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 26 лютого 2020 р. №179-р «Про затвердження чисельності громадян України, що підлягають призову на строкову військову службу, обсягу видатків для проведення призову у травні – липні 2020 року» громадяни віком 18-19 років можуть бути призвані на службу лише за власним бажанням, яке підтверджується письмовою заявою.

Схожі матеріали:
👁 541
Категорія: Актуально
Теги: відстрочка, Призов, Вступники




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ