Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


18.02.2022

Про зовнішньоекономічну діяльність України


Якщо ваша компанія бажає займатися ЗЕД, потрібно мати в штаті спеціаліста, який саме і спеціалізується в цій галузі


Зовнішньоекономічна діяльність або ЗЕД – це економічна діяльність, яка пов'язана безпосередньо з комерційними угодами підприємств, розташованих і в Україні, і в інших країнах. Вона охоплює різні сфери та надає можливості і для компаній, і для самої країни.

Найчастіше про ЗЕД говорять у контексті міжнародної торгівлі. До того ж зовнішньоекономічна діяльність України відкрита для багатьох: для індивідуальних підприємців та фізичних осіб, компаній та підприємств, для держав та їх структур. Про всі моменти ЗЕД можна дізнатися на сайті державного порталу з питань інформаційного забезпечення громадян – «Гід з державних послуг».


Про зовнішньоекономічну діяльність України
 

Про види та особливості ЗЕД України

До видів ЗЕД належать:

  1. Різні види наукової діяльності з іноземними суб'єктами господарської діяльності, а також навчання спеціалістів на комерційній основі;

  2. Організація та здійснення діяльності у сфері проведення виставок, конференцій, симпозіумів;

  3. Міжнародні операції з фінансами та операції з документами, що мають цінність. Важливо, щоб це було передбачено законодавством України;

  4. Імпорт та експорт різних товарів;

  5. Операції з продажу, купівлі та обміну валюти на різних аукціонах або валютних біржах;

  6. Інвестиції в іноземні підприємства;

  7. Отримання фінансування в різних країнах світу, та багато іншого.

Якщо ваша компанія бажає займатися ЗЕД, потрібно мати в штаті спеціаліста, який саме і спеціалізується в цій галузі. Але можна також віддати роботу компанії-аутсорсеру, яка надає послуги з ведення ЗЕД.

У будь-якому випадку, це досить складні процедури. Так, наприклад, щоб привезти товар з-за кордону, потрібно пройти близько 21 кроку, як отримання дозвільних документів, логістика, митне очищення та багато іншого.

Проте ЗЕД має низку переваг:

  • набуття досвіду у галузі міжнародної торгівлі;

  • обсяги продажів збільшуватимуться навіть у разі звуження ємності внутрішнього ринку;

  • для держави також є свої вигоди, оскільки компанії стрімко розвиватимуться, отже, валютні надходження та економічне зростання будуть максимально стабільними;

  • збільшення свободи під час вибору напрямів вирішення господарсько-економічних завдань, джерел залучення іноземних інвестицій та багато іншого.

Є в цій діяльності і свої труднощі, з якими стикаються багато людей та підприємств. А тому важливо не тільки знайти відповідного висококваліфікованого спеціаліста в цій галузі, але й самому розбиратися у всіх нюансах.



Схожі матеріали:
👁 314
Категорія: Прес-реліз
Теги: зовнішньоекономічна діяльність




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ