Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


09.12.2023

Психічні розлади – як із цим боротися?


Панічний психологічний розлад змушує людину боятися спілкування з людьми


Психічні розлади

У ряді європейських країн проводилося дослідження психічних розладів у людей різного віку та соціального стану. Як показали результати досліджень – 12% європейців страждають на тривожний синдром. Саме цей тип психічних захворювань стоїть на першому місці з-поміж усіх інших.

Такий висновок стосується жителів України. Особливо сильно страждають на психічні розлади жителі мегаполісів. Часто хворі не можуть впоратися зі стресами та їх наслідками самостійно. У таких випадках рекомендовано звернутися за допомогою до фахівця. Якщо комусь потрібен психолог у Києві, Дніпропетровську, Донецьку чи іншому великому місті, такого лікаря знайти не важко. Не можна відкладати візит до психолога в довгу шухляду, тому що це може призвести до хронічного розладу, який дуже важко піддається лікуванню.

Є кілька видів тривожних розладів: панічний, невроз нав'язливих станів, посттравматичний стрес.

Панічний психологічний розлад змушує людину боятися спілкування з людьми. Деякі хворі перестають виходити із дому. Вони постійно очікують, що у них почнеться напад паніки чи з ними станеться щось погане. Люди з цією хворобою бояться залишатися одні у квартирі.

При неврозі нав'язливих станів людина може стати одержимою чистотою. Він боїться бактерій, які можуть бути на руках, і це змушує його постійно їх мити. Іншим симптомом цієї хвороби є бажання виправдовуватися у своїх поганих вчинках з минулого.

Після перенесеної фізичної травми чи загрози життю, у більшості людей виникає посттравматичний стрес. Його симптомами є агресія, роздратованість, втрата інтересу до будь-яких занять. Люди з таким захворюванням не можуть підтримувати теплі взаємини із коханими людьми.

Сучасна медицина успішно справляється із такими психічними розладами. Головне, щоб людина не соромилася звертатися за допомогою до фахівця.

Схожі матеріали:
👁 250
Категорія: Прес-реліз
Теги: Психічні розлади




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ