Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


16.07.2021

Реєстр адміністративних послуг: речові права на нерухоме майно


Отримання відомостей щодо майнового стану не потребує від громадянина збирати великий пакет документів


Фізичні та юридичні особи мають змогу звернутися на онлайн-портал Дія за різними корисними послугами. Однією з них є отримання інформації щодо майнового стану, яку надає державний реєстратор, приватні нотаріуси або працівники місцевих рад, державних адміністрацій та інших інстанцій. Такі відомості потрібні для здійснення будь-яких операцій з нерухомістю – обміну, дарування, продажу, приватизації, купівлі або оформлення у спадок.

Як скористатися послугою

Інформацію щодо майнового стану надає державний реєстратор речових прав на нерухоме майно або інші посадовці. Для отримання потрібної інформації про майновий стан нерухомості можна особисто звернутися до Міністерства юстиції, доручити вирішення цього питання законному представнику або спрямувати заяву на сайт мін’юсту в онлайн-форматі. На державному порталі слід зареєструватися або авторизуватися за допомогою електронного підпису. Послуга має ідентифікатор 00047.
 

Реєстр адміністративних послуг: речові права на нерухоме майно

Необхідні документи

Отримання відомостей щодо майнового стану не потребує від громадянина збирати великий пакет документів. Потрібна лише заява та квитанція про сплату адміністративного збору.

Результатом звернення є витяг з реєстру, в якому міститься наступна інформація:

● повні дані про об’єкт;

● відомості про власника;

● підстави права власності;

● частки майнової власності;

● наявність обтяжень.

На основі отриманих відомостей заявник може скласти повне уявлення про нерухомість, яку він, наприклад, збирається купувати. Такі дані дозволяють уникнути шахрайських дій та забезпечити юридичну чистоту угод.

Вартість послуги та строки надання

Існує два варіанти отримати інформацію з Держреєстру – у паперовій формі та в електронному форматі. В першому випадку потрібно сплатити адміністративний збір в розмірі 0,025, в другому – 0,0125 поточної величини прожиткового мінімуму. Термін очікування заявником потрібних відомостей складає один день.

Відомості з Державного реєстру надаються у вигляді:

● витягу про держреєстрацію речових прав;

● інформації про осіб, що отримували документи справи;

● відомостей про заявників, яким було надано дані з реєстру.

Іноді громадяни отримують рішення про відмову у наданні послуги. Це обумовлене тим, що заявник не сплатив адміністративний збір або вніс оплату у неповному обсязі. За законом України, відомості щодо майнового стану нерухомості є відкритими та знаходяться в публічному доступі. Отримати дані може кожна фізична або юридична особа. Тож причиною відмови може бути лише несплата вартості послуги.



Схожі матеріали:
👁 339
Категорія: Прес-реліз




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ