Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


09.11.2023

Роз’яснюємо клієнтам пробації про відповідальність за злочини, скоєні в стані алкогольного сп’яніння


1 листопада для клієнтів пробації Гребінківщини проведено захід та тему «Алкоголь та злочин»


захід та тему «Алкоголь та злочин»

1 листопада для клієнтів пробації Гребінківщини за участю фахівця Гребінківського міського центру соціальних служб Наталею Омельяненко проведено захід та тему «Алкоголь та злочин».

Клієнти пробації дізналися, що пияцтво, наркоманія й токсикоманія прямо пов'язані зі злочинністю. Кримінологічні дослідження показують, що під впливом пияцтва вчиняються 40-45 відсотків усіх злочинів, а такі тяжкі злочини, як вбивство, тяжкі тілесні ушкодження, хуліганство, грабежі і розбої, у 70-80 відсотків випадків вчиняються у стані сп'яніння.

Фахівець цетрну наголосила на тому, що стан сп’яніння не звільняє особу від кримінальною відповідальності. Більше того, ця обставина при призначенні покарання може визнатися такою, що обтяжує провину.
Захід «Алкоголь та злочин» був проведений з метою формування у підоблікових відповідальності за злочини, скоєні у стані алкогольного сп’яніння. Окрім цього, клієнти пробації мали нагоду отримати відповіді різноманітні питання юридичного й соціального характеру, які їх цікавили.

Лубенський РС №1 філії ДУ "Центр пробації" в Полтавській області


Схожі матеріали:
👁 389
Категорія: Актуально
Теги: пробація, Гребінківщина, клієнти пробації




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ