Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


13.02.2022

Що таке аудит інформаційної безпеки?


Аудит кібербезпеки проводиться експертами, кількість та спеціалізація яких залежать від завдань, які поставлені перед ними


аудит інформаційної безпеки

Інформаційна безпека – комплекс заходів, вкладених у забезпечення збереження конфіденційної інформації, її недоступності третіх осіб, її неправомірного використання. Щоб з високою ефективністю оцінити рівень кібербезпеки на конкретному об'єкті, здійснюється аудит інформаційної безпеки.

Аудит кібербезпеки – комплекс заходів щодо збору та подальшого аналізу отриманих відомостей про реальний стан та специфіки функціонування систем інформбезпеки на певному об'єкті. Аудит необхідний, щоб перевірити якість реалізації засобів захисту та оцінити рівень захищеності поточної системи від кібератак.

Аудитом інформаційної безпеки зазвичай займаються сторонні фірми, фахівці, які пропонують консалтингові послуги у сфері ІБ. Однією з таких фірм є компанія FSG. Ініціювати виконання аудиту інформаційної безпеки може керівництво компанії, ІБ-департамент підприємства, відповідальні особи. У ряді випадків аудит кібербезпеки виконується на вимогу страхових компаній, судових органів, державних служб та інших структур.

Аудит кібербезпеки проводиться експертами, кількість та спеціалізація яких залежать від завдань, які поставлені перед ними, а також від загального рівня складності оцінки стану ІХ на конкретному об'єкті.

Можна виділити такі види аудиту інформбезпеки:
  • експертний (здійснюється виявлення мінусів у захисті інформаційної системи);
  • оцінка відповідності (функціонал системи ІБ перевіряється на відповідність вимогам ISO, техрегламентам та галузевим стандартам); інструментальний аналіз захищеності інформаційної системи;
  • комплексний ІБ-аудит (містить всі три перераховані види заходів).
Кожен різновид аудиту інформаційної безпеки включає кілька основних етапів, які виконуються послідовно:
  1. Створення техрегламенту проведення аудиторських заходів.
  2. Збір вихідних відомостей про поточну систему інформаційної безпеки компанії.
  3. Вивчення отриманої інформації, щоб можна було з високою точністю оцінити поточний рівень безпеки.
  4. Створення рекомендацій для підвищення рівня безпеки інформаційної безпеки.
Аудит інформаційної безпеки – високоефективний інструмент, за допомогою якого зацікавлені організації отримують експертну та максимально наближену до реальності оцінку реального стану захищеності інфосистем організації від кіберзагроз.Підсумовуючи, зазначимо, що аналіз безпеки інформаційної системи є важливим інструментом для управління бізнесом незалежно від сфери діяльності. Методи, що використовуються, допомагають знайти всі вразливості і убезпечити організацію від втрати конфіденційних даних. 

Схожі матеріали:
👁 670
Категорія: Прес-реліз
Теги: інформаційна безпека, аудит інформаційної безпеки, інформбезпека




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ