Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


04.09.2021

Що таке тахіні і з чим її їдять?


Тахіна (або тахіні) - це паста на основі кунжуту


Тахіна (або тахіні) - це паста на основі кунжуту, яка є ходовим продуктом не тільки в країнах Середньої і ближнього Азії, але і в Африці, Індії, Японії. Завдяки яскраво вираженого горіхового аромату паста урізноманітнює смак звичних страв.

Входить тахіні також до складу тахінно халви. А також на основі кунжутної пасти можна створювати чудові соуси.
 

Що таке тахіні і з чим її їдять?

Страви з тахіни

Перш за все, пасту додають в закуску-пюре з баранячого гороху - хумус. Якщо хумус без тахіни, то це поганий хумус. Значить, на його виробництві економлять. На тарілку близькосхідної традиційної страви додається приблизно чайна ложечка тахіни. Але смак це змінює кардинально.

Є і цікавий різновид хумусу, який в основі містить не нут, а баклажани. Називається він дивним словом «баба ганудж». У блюдо також додається тахіні (з розрахунку приблизно столова ложка на один баклажан). Синенькі для страви найкраще приготувати на грилі.

Вегетаріанська шаурма, або ж фалафель, також містить в складі трохи тахіні. Втім, це логічно, адже фалафель - це, по суті своїй, обсмажений у фритюрі хумус. Правда, з трохи більшою, ніж в першому блюді, кількістю спецій. Також добре додати в фалафелеві кульки трохи різаної петрушки.

Інші страви, які тахінна паста наповнить ароматом: гарбузовий крем-суп, тушкована квасоля. Навіть простій тертій морквині тахіні додасть вишуканий незвичайний смак.

А що стосується десертів, то її можна додати в банановий мус або шоколадний пудинг.

Соуси з тахіни

До фалафелі є спеціальний соус на основі тахіни. Потрібно лише розбавити пасту водою до консистенції соусу (приблизно пару ложок тахіни на миску соусу), додати третину склянки лимона, дрібно нарізаний часник (дві-три часточки), різні спеції за смаком. Цей соус також добре йде на заправку різних зелених салатів.

А можна і урізноманітнити ніжним смаком горіхів і халви будь-то йогуртовий або йогуртово-часниковий соус. Це відмінно підійде до страв з курки, риби, та й просто до відвареної картоплі.

Тахіна як лікарський засіб

Кунжутна паста - це не тільки смачна добавка до страв, а й протизапальний лікарський засіб. Так, наприклад, вважається, що вживання тахіни в їжу знижує в крові рівень холестерину, мінімізує ризик розвитку артриту, зміцнює центральну нервову систему. Вживають регулярно по ложці кунжутної пасти і при астмі. Від кашлю теж підійде тахіні. Потрібно лише з'їдати по чайній ложці тахіни, не запиваючи водою. Можна з медом, якщо смак здається дуже насиченим.

Залишається резонне питання: де ж знайти цю чудо-пасту?

Компанія SigNature, яка займаємося постачанням ресторанів і кафе продуктами Левантійської кухні і хумусу в тому числі (HoReCa), пропонує тахіні за приємною ціною, в 3 -х фасовках:
  • 500 г;
  • 1 кг;
  • 17 кг.
Цей продукт можна зробити самому:
  1. На склянку кунжуту потрібно взяти приблизно дві столові ложки оливкової олії.
  2. Спершу кунжутне насіння трохи обсмажуються на сухій сковороді.
  3. Потім перемелюють в блендері.
  4. Після додають масло і перемішують.
Важливо, що соняшникова олія не підійде, оскільки у ній сильно виражений запах. Тахіна - це не просто кунжутове паста. Це дійсно корисний і дуже смачний продукт, який може стати постійним гостем на обідньому столі.

Схожі матеріали:
👁 1480
Категорія: Прес-реліз
Теги: Тахіна, паста, кунжут, тахіні




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ