Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


09.12.2019

Способи і схеми заробітку в інтернеті


Робіть, що подобається - а гроші будуть


Пасивний дохід в інтернеті

Його не існує. Для початківців - майже із стовідсотковою вірогідністю.

Гіпотетично така ситуація можлива, якщо у вас є інтернет-проект, який приносить гроші, яких вистачає на зміст команди по його розвитку і на життя власникові проекту. Це максимально наближена схема до мрій ніби "я житиму красиво, а гроші самі крапатимуть з інтернету".

Правда, для цього прийдеться:
  • Знайти прибуткову нішу, яка не згорнеться через пару років, як, наприклад, прокат DVD в офлайні (чи не падатиме з року в рік, як книжкові магазини).
  • Вивести на прибуток.
  • Почати делегувати.
  • Максимально все систематизувати і посадити на проект (чи проекти) команду і керівника.
Можна йти останнім, якщо це не модель стартапа, а інтернет-бізнес на зразок інтернет-магазину для мережі звичайних магазинів. Якщо у вас немає досвіду, немає грошей, немає ідей і розуміння, як робляться гроші в інтернеті, і ви усі хочете зробити самі - забудьте про ідею пасивного доходу. Працювати доведеться у будь-якому випадку - і багато.

Найцікавіше - швидше за все, вам сподобається. І ви отримуватимете задоволення від роботи. І коли дійсно з'явиться можливість сидіти і плювати в стелю - ви навряд чи це робитимете. Про те як заробити мільйон гривень або доларів дізнайтеся більше на сайті https://biznescat.com


Способи і схеми заробітку в інтернеті
 

Робіть, що подобається - а гроші будуть

Це не на 100% сказка, точніше буде "Роби що подобається, потім розбирайся і з тим, що не подобається, і, можливо, гроші будуть".

Приклад з життя. У друзів-рибалок є інтернет-магазин. Вони люблять риболовлю. І продають товари для риболовлі. Але розбиратися їм доводиться і з оплатами, що підвисають, і з впровадженням онлайн-каси, і з установкою SSL- сертифікату для сайту, а також з просуванням сайту, контекстною рекламою, постачальниками, програмістами, кур'єрами, поверненнями і ще з купою питань.

І таких прикладів можна набрати з десяток.

Градації за кольором

"Коли у суспільства немає колірної диференціації штанів, то немає мети! А коли немає мети - немає майбутнього"!

Якщо узагальнити, усі способи запрацювати в інтернеті діляться на 3 великих групи.

Білі способи - легальні способи заробітку в інтернеті

Сюди відноситься все, що повністю відповідає законам країни, в якій ви мешкаєте, законам країни, в якій ви заробляєте (часто це різні країни), і украй бажано - моральним і етичним нормам.

Приклади:
 
Особистий блог або сайт, із заробітку на якому ви платите усі податки, і в якому ви не рекламуєте барахло, тому що поважаєте свою аудиторію.

Група в соцмережах або сайт, де ви берете плату за розміщення чужих оголошень про продаж чого-небудь.

Будь-який спосіб, де інтернет є основним каналом клієнтів для офлайн-бізнеса (інтернет-магазин, послуги репетиторства, сайт компанії).

В той же час, якщо ви продаєте товари через інтернет-магазин, не платите податки, гроші просите скинути на карту або під виглядом бренду продаєте підробки - це вже не білий спосіб, а сірий.

Сірі способи і схеми заробітку

На жаль, більшість способів заробітку в інтернеті відносяться до сірих з різних причин:

Порушення авторських прав. Наприклад, на сайтах використовується чужий контент без дозволу - починаючи від використання чужих фото і закінчуючи "дивитися онлайн смс і реєстрації".

Робота з контентом, який дозволений в іншій країні, але заборонений у вашій (звичайно це матеріали 18 ).

Робота з напівшахрайськими продуктами і послугами (заробіток на рекламі різних чудо-средств по зменшенню талії, збільшенню чогось вище або нижче талії, БАДів, китайського барахла за десятиразово накрученою ціною і т. д.).

Несплата податків (різні розрахунки "на карту", "через вебмані").

Основний мінус сірих способів заробітку - зміна мислення. Неможливо 5-10 годин на добу займатися проектами, які заробляють на продажі фуфломіцина за десятиразовою ціною, і вірити у світле майбутнє і чесних людей. Оточення (і коло спілкування), швидше за все, теж буде таким же.

І найчастіше - не буде зростання. Якщо проект так чи інакше пов'язаний з обманом, ви не зможете ефективно рости (зібрати команду, делегувати) через проблеми з довірою до людей, із-за боязні відповідальності (а раптом скривджений співробітник здасть до податкової або трудової інспекції, піде з напрацюваннями, почне відводити заявки).

Чорні способи заробітку

Онлайн- і офлайн-зарабітки часто працюють в зв'язці, не обійшло це і шахрайські схеми.

Одна з найгучніших свого часу - продаж шостих "айфонів" з офісом в "Москва-Сіті" ­і філіями в регіонах. Шахраї збудували повністю увесь цикл продажів - від реклами в інтернеті і SEO до, власне, продажів смартфонів. Правда, грошей за передзамовлення вони зібрали в десятки разів більше, ніж продали "айфонів". Постраждали не лише покупці, але і співробітники, які думали, що це звичайна робота.

Багато хто так чи інакше з цим стикався. За великим рахунком це будь-який спосіб обману, де натомість на гроші не дають нічого. Фейкові інтернет-магазини, прохання зайняти грошей через зламані аккаунти і т. д. Загалом, явний кримінал.

Реальні способи заробітку. Як можна заробляти гроші в інтернеті

На жаль, фінансова освіта у нас знаходиться на рівні нижче плінтуса, а якщо перенести це в інтернет - десь на рівні точки промерзання грунту.

Для більшості населення інтернет - це чорний ящик, де щось якось незрозуміло відбувається.У усіх на слуху купа історій, як знайомий знайомого запрацював якось там через інтернет, щось провернув.

До будь-якого способу заробітку в інтернеті можна пред'явити ось ці вимоги:

Навички.
Бюджет.
Необхідний час.
Ризик.
Можливість масштабування (чи повторюваність результатів).

Можна заробляти в інтернеті без вкладень? Можна. Але знадобляться навички,можливість масштабування і, швидше за все, - ризики.

Ви можете заперечити, що знайомі купили біткоїн за дві тисячі доларів і продали за десять тисяч. Але це не повторювана схема, це те, що називається "повезло" (окрім цього, є маса людей, які купили по 10 000 і зараз із сумом дивляться на ціну менше 4 000).

На жаль, саме подібні рідкісні ситуації успіху при замовчуваних фейлах плодять величезну кількість людей із зарплатою нижче середньої, які хотіли б заробляти на 20-30-50 тисяч гривень в місяць більше, але не готові для цього поміняти професію або підвищити свою кваліфікацію і напрацювати досвід за 1-2 роки. Найчастіше саме ці люди роками і десятиліттями "стрибають" від пошуку однієї "перевіреної схеми" до іншої, частенько протилежної.

І виходить отакий сивий від перенапряга і нервів "гонщик за чарівною грошовою кнопкою", який через 5-10 років заробляє, як програміст-джуніор через півроку після першого знайомства з мовою програмування. І якщо вас  запитають, хто через 2 роки зароблятиме більше - будьте упевнені, що програміст.

Все вище написане не для червоного слівця,  IT- фахівців, які починали 2-5 років тому, і які заробляють самостійно або з парою помічників нечувані (за мірками регіонів) 2-5 тисяч доларів в місяць.

Заробіток в інтернеті без вкладень - швидкі і повільні способи

Будь-який заробіток в інтернеті без вкладень має на увазі вкладення особистого часу. І якщо говорити без словесних викрутасів - це просто робота. Це може бути віддалена робота (ви знаходитеся в штаті компанії, але працюєте через інтернет) або фріланс. Фрілансом можна заробити більше, оскільки заробіток упирається тільки в можливу кількість замовлень і ціну за них.

Чим менше поріг входу в спеціальність, тим менше оплати. Приклад з найдешевших - заробіток на розгадуванні капчі. Суть "професії" - розгадувати капчи за оплату. Судячи з того, що для замовника ціна коливається в діапазоні до 1 долара, і є ще заробіток самого сервісу - 1 капча коштує близько 6 копійок.

Як вказують самі творці сервісу - працівники в основному з країн, де "вилки" в 50-250 доларів вистачає на оплату основних витрат. Цей приклад потрібний для розуміння простого факту - магії немає, ніде не платять багато грошей за просту роботу, якій можна навчитися за півгодини. І якщо ви хочете заробляти швидко і нічому не вчитися - заробити багато не вийде.

Заробіток на перегляді реклами, роликів на "Ютубі", на іграх, лайках, репостах, переходах по посиланнях і так далі

Усе написане в заголовку - повна нісенітниця як джерело доходу. Якщо роботу може зробити п'ятирічна дитина, оплачуватися вона буде відповідно.

Як заробляти не відразу, але багато. Як і скільки можна заробити на фрілансі новачкові

Масовий фріланс охоплює основні 10-20 професій, затребуваних на ринку. Чим вище поріг входу в професію і чим дефіцитніші фахівці - тим вище оплата.

В основному це:
  •  
  • Програмісти.
  • Дизайнери.
  • SEO- фахівці і маркетологи.
  • Менеджери по продажах.
  • Управлінці.
Все, що пов'язано з розробкою сайтів різних рівнів складності. Від веб-програмістів і верстальників до інтеграторів.

Є виключення, наприклад, копірайтинг. Можна заробляти 100 грн. за сторінку тексту, а можна 5 000. Тобто ви можете працювати в масовій ніші з низьким порогом входу, але будете заробляти багато, станите профі і увійдете в 5-10 кращих.

Джерело - BiznesCat.com


Схожі матеріали:
👁 1466
Категорія: Прес-реліз
Теги: Інтернет, заробіток




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ