Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


16.03.2022

Стартап Venturi Astrolab розробив марсохід Flex для перевезення вантажів та людей по поверхні Місяця та Марсу


Каліфорнійський аерокосмічний стартап Venturi Astrolab розробив марсохід Flexible Logistics and Exploration (FLEX)


марсохід Flexible Logistics and Exploration (FLEX)

Каліфорнійський аерокосмічний стартап Venturi Astrolab розробив марсохід Flexible Logistics and Exploration (FLEX), призначений для перевезення вантажів та людей по поверхні Місяця, а потім Марса. Компанія планує побудувати парк марсоходів FLEX, щоб забезпечити мобільність, необхідну для підтримки присутності людини на Місяці та Марсі.

FLEX розроблений на основі модульного інтерфейсу корисного навантаження, який підтримує інтермодальні перевезення - від посадкового модуля до всюдихода і назад. Побудований з урахуванням адаптивної корисності, FLEX розміром з візок для гольфу може бути негерметичним всюдиходом для двох астронавтів відповідно до вимог НАСА до місячного всюдихода (LTV). Місяцехід здатний перевозити 1500-кілограмовий корисний вантаж.

FLEX оснащений набором датчиків напівавтономних операцій. Це дозволяє йому незалежно вирівнюватись і підбирати корисне навантаження, а також дає можливість уникати небезпечних перешкод. Його також можна модифікувати, включивши в нього інтерфейс екіпажу, що дозволяє астронавтам їздити на марсоході, спрямовуючи його місячною місцевістю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські бронеавтомобілі «Варта» та «Новатор» показали у боях відмінний запас міцності

Роботизована рука з шістьма ступенями свободи дозволяє FLEX виконувати наукові та логістичні операції на підтримку операцій людини. Крім того, місяцехід оснащений підвісною антеною, що дозволяє йому підтримувати високошвидкісний зв'язок із Землею.

марсохід Flexible Logistics and Exploration (FLEX)
 

"Щоб людство дійсно жило і працювало за межами Землі, має існувати ефективна та економічна транспортна мережа на всьому шляху від стартового майданчика до кінцевого аванпоста", - сказав Джарет Метьюз, засновник і генеральний директор Astrolab.

Команда Astrolab вже зазнала повномасштабного повнофункціонального наземного прототипу марсохода FLEX у каліфорнійській пустелі. Випробування включали операції як з екіпажем, так і з телероботами, розгортання різних великих корисних вантажів і інженерні випробування характеристик мобільності місяцехода в умовах складної місцевості.

 


Схожі матеріали:
👁 429
Категорія: Технології
Теги: марсохід, усюдихід, місяцехід




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ