Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


06.11.2021

Технологія «колективного сприйняття» дозволяє автономним автомобілям бачити прихованих пішоходів та велосипедистів


Автономні транспортні засоби покладаються на датчики


Автономні транспортні засоби покладаються на датчики, такі як камери та LiDAR, для сприйняття довкілля та взаємодії з іншими учасниками дорожнього руху. Але такі установки не можуть виявляти небезпеки, які знаходяться поза прямою видимістю.

Дослідники розробили нову технологію яка дозволяє автономним транспортним засобам відстежувати пішоходів, що біжать, прихованих за будівлями, і велосипедистів, прихованих за більшими автомобілями, вантажівками та автобусами. Проект розроблено у співпраці між Сіднейським університетом та австралійською технологічною компанією Cohda Wireless.

Технологія «колективного сприйняття»
 

Експериментальна система «колективного сприйняття» (CP) включає комунікації як між транспортними засобами (V2V), так і між інфраструктурою (V2I). Використовуючи придорожні станції ITS (інтелектуальні транспортні системи), оснащені додатковими датчиками, такими як камери та LiDAR, автомобіль, що використовує цю технологію, отримує дані, що передаються від автомобілів, що йдуть попереду. Водій автомобіля, що наближається, отримує попередження за допомогою рентгенівського дисплея, який показує місцезнаходження прихованої небезпеки.

Це дозволяє автономним транспортним засобам використовувати різні точки огляду. Підключення до однієї системи значно збільшує діапазон сприйняття, дозволяючи підключеним транспортним засобам бачити більше. Використовуючи систему ITS, підключений автономний транспортний засіб може виконувати запобіжні дії: гальмування і зупинку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Karlmann King: найдорожчий позашляховик вартістю понад 2 мільйони доларів

Інженери, які розробляють цю технологію, заявили, що вона може принести користь усім транспортним засобам, а не лише тим, що підключені до системи.

Схожі матеріали:
👁 304
Категорія: Технології
Теги: транспорт майбутнього, автономний транспорт, LiDAR




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ