Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


12.07.2022

Tianjin, перший китайський автомобіль, що повністю працює від сонячної енергії


У Китаї компанія Hanergy представила автомобіль на сонячній енергії під назвою Solar-R ще 2016 року


автомобіль на сонячній енергії

У міру того, як кілька компаній по всьому світу наближаються до масштабного виробництва електромобілів на сонячній енергії, команда з Китаю зробила ще один крок уперед, створивши транспортний засіб Tianjin, на сонячних батареях, що повністю працює від сонячної енергії.

У Каліфорнії створили Aptera, електромобіль, що працює на сонячній енергії. Також Lightyear продемонструвала серійну версію свого Lightyear 0 SEV, виробництво якого почнеться в 2022 році. У Німеччині Sono Motors наближається до етапу тестування прототипу свого флагманського електромобіля Sion, виробництво якого планується у 2023 році.

У Китаї компанія Hanergy представила автомобіль на сонячній енергії під назвою Solar-R ще 2016 року. Хоча основна особливість автомобіля полягала в тому, щоб повністю отримувати енергію від Сонця, Hanergy, як і раніше, оснащувала його акумуляторною батареєю та перетворювачем, тому при необхідності його можна було поповнити на зарядній станції.

Китайська команда вивела екологічні подорожі на зовсім новий рівень, розробивши перший у країні автомобіль на сонячних батареях, який отримує запас ходу лише від сонця.


автомобіль на сонячній енергії
 

Сонячний автомобіль був розроблений всього за п'ять місяців спільно 42 компаніями та трьома університетами. Він включає 47 передових технологій, деякі з яких присутні в автомобілях вищого рівня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Фінляндії запустили систему високотемпературного зберігання тепла на основі піску

Повідомляється, що сонячний автомобіль Tianjin обладнаний для автономного водіння на рівні 4 і вище. Площа сонячних модулів транспортного засобу становить 8,1 квадратних метрів.

Характеристики першого китайського транспортного засобу на сонячній енергії:
  • Місця для трьох плюс водій;
  • Розміри автомобіля: довжина 4080 мм; ширина 1770 мм; висота 1811 мм (13,4 x 5,8 x 5,9 фута);
  • Колісна база складає 2850 мм (9,4 фути);
  • Маса: 1020 кг (2250 фунтів);
  • Максимальне добове вироблення електроенергії: 7,6 кВтг у сонячні дні;
  • Автомобіль оснащений акумуляторною батареєю із щільністю енергії 330 Вт·ч/кг;
  • Максимальна випробувана дальність пробігу становить 74,8 км (~47 миль);
  • Максимальна швидкість: 79,2 км/год (49 миль/год);
  • Викиди вуглецю можуть бути знижені на 25 кг на 100 км (55 фунтів на 62 милі).

автомобіль на сонячній енергії
 

Tianjin забезпечує доказ концепції транспортних засобів, які можуть повністю живитись від природного джерела чистої енергії. Цікаво подумати про те, які можливості цей сонячний автомобіль створює для майбутніх інженерів, які розробляють засоби для всіх нас, щоб пересуватися без викидів.

Схожі матеріали:
👁 403
Категорія: Технології
Теги: електромобіль, електротранспорт, сонячний автомобіль




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ