Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


01.09.2022

У Німеччині запустили перший у світі пасажирський поїзд, що працює на 100% водні


Поїзди можуть рухатися зі швидкістю 140 км/год (87 миль на годину), хоча звичайні швидкості на лінії набагато менші від 80 до 120 км/год


водневий потяг Coradia iLint

Французька компанія Alstom, світовий лідер у галузі інтелектуальної та стійкої мобільності, повідомила, що перший у світі водневий потяг Coradia iLint досяг ще однієї історичної віхи у Бремерверді, Нижня Саксонія, Німеччина. В даний час він використовується на першому у світі пасажирському маршруті 100% водневих поїздів. Цей регіональний поїзд викидає лише пару та водяний конденсат, працюючи з низьким рівнем шуму.

За словами Alstom, метою цього прориву було зробити свій внесок у створення найекологічнішої залізничної мережі у світі. «Мобільність без викидів — одна з найважливіших цілей для забезпечення стійкого майбутнього, і Alstom має чітке прагнення стати світовим лідером у галузі альтернативних силових установок для залізничного транспорту», ​​- говорить Анрі Пупар-Лафарж, генеральний директор і голова правління Alstom.

«Перший у світі водневий поїзд Coradia iLint демонструє нашу чітку відданість екологічній мобільності у поєднанні з найсучаснішими технологіями. Ми дуже пишаємося тим, що впроваджуємо цю технологію у серійну експлуатацію разом із нашими партнерами», - додав Анрі Пупар-Лафарж.

Усього 2,2 фунта (1 кг) водневого палива може зробити те саме, що й 9,9 фунтів (4,5 кг) дизельного палива.

Угода на суму 93 мільйони доларів була підписана між державною дочірньою компанією Landesnahverkehrsgesellschaft Niedersachsen (LVNG) та Alstom. У проекті також беруть участь Elbe-Weser Railways and Transport Company (EVB), яка експлуатуватиме поїзди, та газова та інжинірингова компанія Linde. Поїзди воднем поступово замінять 15 поїздів, які обслуговуються нині.

Водневі поїзди Coradia iLint не містять шкідливих викидів і мають низький рівень шуму, з вихлопних газів виходить лише пара та водяний конденсат. Їхній запас ходу становить 621 милю (1000 км). Це означає, що кожен поїзд може працювати цілий день із одним баком водню.

Поїзди можуть рухатися зі швидкістю 140 км/год (87 миль на годину), хоча звичайні швидкості на лінії набагато менші від 80 до 120 км/год.

Президент Нижньої Саксонії Стефан Вайль назвав цю подію «зразком для решти світу» та «віхою на шляху до кліматичної нейтральності у транспортному секторі».


водневий потяг Coradia iLint
 

Крім того, що Cordia iLint є першим у світі поїздом, що працює на 100% водні, в ньому реалізовано безліч досягнень:
  • Перетворення чистої енергії
  • Гнучке зберігання енергії в батареях
  • Інтелектуальне управління рушійною силою та доступною енергією
  • Поїзд рухається зі швидкістю від 50 до 75 миль на годину (від 80 до 120 км/год), з максимальною швидкістю 87 миль (140 км/год).
iLint був розроблений командами Alstom у Зальцгіттері, Німеччина, та Тарбе, Франція. Проект користується підтримкою уряду Німеччини, а розробка Coradia iLint фінансувалась у рамках Національної інноваційної програми для технологій виробництва водню та паливних елементів (NIP) уряду Німеччини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Літаючий корабель на повітряній подушці ширяє над водою на висоті 6 метрів зі швидкістю 113 км/год

 Наступним пунктом призначення поїздів стане Франкфурт, де для столичного регіону замовлено 27 поїздів. Вони також зроблять зупинку в Італії, де шість поїздів було введено в експлуатацію для використання у північній Ломбардії, та у Франції, де 12 поїздів буде розподілено по чотирьох регіонах.

 


Схожі матеріали:
👁 304
Категорія: Технології
Теги: поїзд, водневий транспорт, водневий поїзд




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ