Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


08.10.2022

Вантажний безпілотник Sabrewing Rhaegal здатний підняти корисне навантаження 374 кг


Вантажний безпілотник має розмах крил 17 метрів, довжину 14,6 метра, висоту 4,6 метра та понад 19 кубічних метрів вантажного простору


Вантажний безпілотник Sabrewing Rhaegal

Каліфорнійський стартап Sabrewing Aircraft оголосив, що його вантажний безпілотник RH-1-A Rhaegal VTOL здійснив свій перший політ у режимі зависання, піднявши рекордне корисне навантаження. Цей передсерійний літальний апарат, також відомий як модель RG-1-A Альфа, зміг підняти рекордне корисне навантаження в 374 кг, побивши попередній світовий рекорд.

Rhaegal Alpha є першим у світі автономним вантажним літальним апаратом, здатним як до вертикального, так і до звичайного зльоту, призначений для перевезення вантажу в будь-яке місце і практично в будь-яку погоду.

Компанія внесла значні покращення в лопаті, повітропроводи та форму кожуха канальних вентиляторів eVtol, що дозволило створювати тягу на 30% більше, ніж вона була спочатку розрахована. Ці покращення сприяли тому, що безпілотник зміг підняти рекордне корисне навантаження.

Вантажний безпілотник має розмах крил 17 метрів, довжину 14,6 метра, висоту 4,6 метра та понад 19 кубічних метрів вантажного простору. Передсерійний прототип літака важить 1225 кг і здатний літати на висоті до 6700 метрів та швидкості 370 км/год. eVtol має достатні можливості для перевезення понад 2 тонни вантажу з тією ж дальністю польоту, висотою, швидкістю та ефективністю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: HSP «Magnavem» - екологічно чистий, надзвуковий літак, що знаменує нову еру авіаційної промисловості

У безпілотнику Rhaegal використовують турбоелектричну трансмісію на базі турбінного двигуна Safran Helicopter Engines Ariel 2E. Він може працювати на 50% екологічно безпечному авіаційному паливі (SAF) та обертає електричний генератор, який виробляє майже 1 мегават електроенергії, який, у свою чергу, приводить у дію електродвигуни в кожному з чотирьох канальних вентиляторів.


Вантажний безпілотник Sabrewing Rhaegal
 

У компанії стверджують, що Rhaegal Alpha може підняти вдесятеро більше вантажу, ніж його найближчий конкурент, і може літати вп'ятеро далі. eVtol здатний виконувати цілу низку завдань, окрім перевезення важких вантажів, включаючи пошук та порятунок, гасіння пожеж, допомогу при стихійних лихах, доставку медичних товарів та доставку палива та води. Крім того, він може працювати в будь-якому повітряному просторі – від самого перевантаженого міста до найвіддаленішого місця.

Схожі матеріали:
👁 323
Категорія: Технології
Теги: Літальний апарат, вантажний безпілотник, безпілотник, eVTOL




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ