Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


05.10.2021

Вантажний робот Gitamini, всюди слідує за своїм власником


Оригінальна Gita мала вага 23 кг, здатність перевозити до 18 кг обладнання і переміщатися з максимальною швидкістю 10 км / год)


У 2019 Piaggio Fast Forward випустила першу версію автоматизованого вантажного робота для пішоходів під назвою Gita. Після двох років поліпшень дизайну дочірня компанія італійської Piaggio в США представила меншу версію Gitamini.

Вантажний робот Gitamini, всюди слідує за своїм власником
 

Оригінальна Gita мала вага 23 кг, здатність перевозити до 18 кг обладнання і переміщатися з максимальною швидкістю 10 км / год) при 4-годинному часі роботи.

Робот Gitamini має невеликий розмір і важить всього 13 кг. Він може перевозити до 9 кг спорядження і, завдяки зовнішнім ручкам, може легко підніматися над бордюрами, сходами та іншими перешкодами навіть при повному завантаженні. Вантажний робот має таку ж максимальну швидкість 10 км / год і, як повідомляється, запас ходу батареї близько 48 км, і автоматично відключається, якщо він не використовується. більше півгодини.

Міні-вантажний робот плавно слідує за власником, підлаштовуючись під його темп. Після підключення до смартфону він буде використовувати набір датчиків і камер, в тому числі радар, для розрахунку швидкості, коли це необхідно, або гальмування, коли власник зупиняється. Для цього роботу не потрібно GPS, стільниковий або бездротовий зв'язок. Щоб активувати цей режим відстеження, людина повинна встати перед роботом і натиснути кнопку сполучення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Rolls-Royce поставить нові двигуни на стратегічні бомбардувальники ВПС США B-52

Таким чином, робота можна перетворити в кращого компаньйона для покупок, оскільки він також може плавно долати сходи та інші перешкоди, навіть коли він повністю завантажений.


Вантажний робот Gitamini, всюди слідує за своїм власником
 

Gitamini буде доступний для покупки в США за ціною 1850 доларів. У цьому випуску ціна оригінальної Gita знизиться до 2 950 доларів; деякі з цих версій вже використовуються в США.

Схожі матеріали:
👁 396
Категорія: Технології
Теги: роботизація, робот, робототехніка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ