Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


14.02.2023

Визначаємо завдання сектору пробації та суб’єктів взаємодії щодо профілактики правопорушень серед учнівської молоді Гребінківщини


Присутні визначили основні напрямки спільної діяльності спрямовані на поліпшення поведінки неповнолітніх в суспільстві


Профілактика правопорушень серед учнівської молоді Гребінківщини

8 лютого за ініціативою начальника Лубенського районного сектору №1 Лариси Туманевич проведено «круглий стіл» на якому були присутні старший інспектор сектору ювенальної превенції відділу превенції Лубенського РВП ГУНП в Полтавській області капітан поліції О.Куц, начальник служби у справах дітей Гребінківської міської ради В. Жолобецька, фахівець із соціальної роботи Гребінківського міського центру соцііальних служб Н. Омельяненко, головний спеціаліст служби у справах дітей Гребінківської міської ради І.Макогон, юрист сектору «Гребінківської правової допомоги» Лубенського МЦ з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ю. Маковська, під час якого обговорено питання взаємодії служб в рамках профілактичних заходів серед учнівської молоді та неповнолітніх, що перебувають в конфлікті з законом.

В ході робочої зустрічі начальник уповноваженого органу пробації Лариса Туманевич проінформувала присутніх про особливості пробаційного нагляду стосовно неповнолітніх суб’єктів пробації, алгоритм складання досудової доповіді, щодо обвинувачених неповнолітніх.

Також начальником служби у справах дітей Валентиною Жолобецькою приділено увагу різним проявам насильства в учнівському середовищі та роботі з родинами, де свідками насилля є неповнолітні, що в свою чергу може стати поштовхом вчинення правопорушень серед даної категорії дітей. Юристом з надання правової допомоги Юлією Маковською доведено до відому присутніх Порядок реалізації пілотного проєкту «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні кримінального правопорушення».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Про допомогу людям, які оступилися в житті, говорили з кандидатами у волонтери

Підбиваючи підсумки, присутні визначили основні напрямки спільної діяльності спрямовані на поліпшення поведінки неповнолітніх в суспільстві та мотивацію до позитивних змін у житті неповнолітніх зокрема на необхідності здійснення просвітницької роботи в загальноосвітніх навчальних закладах на правові тематики.


Лубенський районний сектор №1 філії ДУ "Центр пробації" в Полтавській області


Схожі матеріали:
👁 255
Категорія: Актуально
Теги: неповнолітні, суспільство, пробація




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ