Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

15.06.2023

На Полтавщині поліція продовжує масштабну інформаційну кампанію для населення з протидії шахрайствам


Поліцейські акцентували на найбільш поширених варіантах обману, до яких вдаються шахраї останнім часом


На Полтавщині поліція продовжує масштабну інформаційну кампанію для населення з протидії шахрайствамУ різних населених пунктах області поліцейські роздають громадянам, а також представникам органів, установ та організацій інформаційні листівки та буклети.

У друкованих матеріалах є приклади шахрайських схем та рекомендації – як реагувати на ситуацію та яких правил дотримуватися, щоб не потрапити до «пастки» аферистів.

Такий профілактичний захід відбувся й у Полтаві. Інспекторка відділу превенції Полтавського райуправління поліції Світлана Куліш спільно із дільничним офіцером Арсентієм Жуковим озвучили корисну інформацію на засіданні виконкому Шевченківської районної ради міста та поспілкувались з мешканцями обласного центру.

Поліцейські акцентували на найбільш поширених варіантах обману, до яких вдаються шахраї останнім часом.

Серед таких:

Виграші «призів»

Коли телефонують невідомі та інформують, що ви виграли «приз». Порада, якщо до вас телефонує невідомий абонент та повідомляє про «виграш», не поспішайте виконувати його умови. Це можуть бути шахраї! Пригадайте, чи брали ви участь в акціях або розіграшах. Якщо не брали, то це сто відсотків шахраї. Кидайте слухавку та не перераховуйте свої кошти. Якщо ж ви брали участь у розіграшах чи акціях все одно не поспішайте перераховувати кошти. Впевніться, що з вами говорять представники тієї компанії, з якою ви раніше контактували.

Ваш родич у «біді»

Коли до вас телефонують та повідомляють, що ваш близький родич потрапив або до поліції або до лікарні. Також зазвичай невідомі говорять про термінову потребу у виплаті значної суми за «допомогу». Не поспішайте, зв’яжіться із тією людиною на яку вказують невідомі та ніколи не виконуйте їх вказівок у першу чергу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: M1150 Assault Breacher - високомобільна інженерна бронемашина знешкодить міни та інші вибухові предмети

Соціальні виплати під час війни

В цьому випадку невідомі повідомляють про гарантовану фінансову допомогу від «благодійного фонду». І щоб її отримати, зловмисники випитують особисті дані особи. Не поспішайте в таких випадках розкривати свої персональні дані. Перевірте в органах влади, чи дійсно ви можете отримувати подібні виплати.

Купівля-продаж товарів через Інтернет

Ніколи не перераховуйте грошові кошти за товар, який ви ще не отримали та не оглянули. Пам’ятайте народну приказку: безплатний сир тільки у мишоловці.

Поліція Полтавщини закликає кожного бути вкрай обережними та не довіряти словам незнайомців. Якщо ви все ж таки повірили шахраям, не зволікайте – звертайтеся до поліції: за номером 102 або до районного підрозділу поліції. Пам’ятайте: набуті знання – це ваша «зброя» проти шахраїв.

Схожі матеріали:
👁 429
Категорія: Полтавщина
Теги: шахрайство, шахраї




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в... На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в...
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ