Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


13.06.2023

M1150 Assault Breacher - високомобільна інженерна бронемашина знешкодить міни та інші вибухові предмети


Основна роль Assault Breacher - розчистити шлях, але він має і наступальні можливості.


M1150 Assault Breacher - інженерна бронемашина для знешкодження мін

M1150 Assault Breacher спеціально розроблений для знешкодження мін та інших вибухових предметів. M1150 Assault Breacher Vehicle (ABV) є високомобільною і при цьому добре броньованою платформою, яка розчищає шлях через мінні поля та складні перешкоди. Інженерна машина (CEV) заснована на шасі M1A1 Abrams та оснащена мінним плугом та лінійними зарядами.

M1150 був розроблений для задоволення вимог Корпусу морської піхоти США до нового CEV, який міг би розчищати безпечні маршрути для транспорту та забезпечувати шлях для піхоти через мінні поля та перешкоди, а також міг розчищати шлях від придорожніх бомб та саморобних вибухових речовин.

Замість звичайної вежі Abrams з гарматою інженерна машина оснащена спеціальною вежею з двома системами лінійних підривних зарядів (LDCS), а також ракетами, що несуть вибухівку C4, які можуть бути запущені на 100-150 метрів попереду Assault Breacher. Це може дозволити підірвати приховані бомби на безпечній відстані. Адаптер для високого підйому дозволяє встановлювати повнорозмірний мінний відвал (FWMP) або бойовий бульдозерний відвал.

M1150 Assault Breacher - інженерна бронемашина для знешкодження мін
 

M1150 Assault Breacher також використовує інтегровану систему огляду, яка дозволяє екіпажу з двох осіб, командиру та водієві, залишатися всередині броньованої машини. Місце водія типово для M1 Abrams, місце командира розташоване спереду та в центрі надбудови під броньованою оглядовою вежею.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китайці виготовили першу в світі пілотовану тарілку з вертикальним зльотом

Основна роль Assault Breacher - розчистити шлях, але він має і наступальні можливості. Командир може дистанційно керувати озброєнням платформи одним крупнокаліберним кулеметом Browning M2 калібру .50.


M1150 Assault Breacher - інженерна бронемашина для знешкодження мін
 

Крім того, M1150 оснащений двома блоками по вісім димових гранатометів, які можуть забезпечити прикриття, поки машина перебуває в небезпеці. Незважаючи на легке озброєння, ABV забезпечує захист екіпажу та живучість машини, а його швидкість та мобільність дозволяють йому не відставати від маневруючої сили. Він дуже схожий на танк Abrams за розміром, вагою, швидкістю і дальністю пробігу.

 


Схожі матеріали:
👁 325
Категорія: Технології
Теги: розмінування, машина для розмінування, танк




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ