Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


04.02.2024

Шведська машина для розмінування Scanjack 3500 здатна знешкоджувати міни на глибині до 40 см


14-метрова і 40-тонна машина оснащена шестициліндровим дизельним двигуном потужністю 215 к.с.


Scanjack 3500 – шведська машина для розмінування

Scanjack 3500 – шведська машина для розмінування здатна знешкоджувати міни на глибині. Єдина система на ринку, оснащена подвійними ланцюгами, здатна знешкоджувати протитанкові та протипіхотні міни. Вона здатна очищати від 10 000 до 30 000 м² на добу.

Система була ретельно протестована Збройними силами Швеції у Шведському центрі EOD та розмінування SWEDEC. Випробування проводилися в різних ґрунтових умовах, включаючи гравій, пісок та глину.

Показники знешкодження протитанкових мін склали 100%, а протипіхотних мін 98,2% були отримані при встановленні мін на глибину до 40 см. Вибухові випробування з використанням протитанкових мін масою 5 і 10 кг показали лише незначні пошкодження системи.

Завдяки політиці проектування, яка спрямована на отримання максимальних переваг для користувачів Scanjack 3500, широко використовувалися комерційно доступні компоненти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сонячні елементи на квантових точках досягли нового рекорду ефективності і стали стабільнішими

14-метрова і 40-тонна машина оснащена шестициліндровим дизельним двигуном потужністю 215 к.с., що приводить в рух тягач, а також дизельним двигуном Scania V8 потужністю 571 л.


Scanjack 3500 – шведська машина для розмінування
 

Швидкість при розчищенні становить 0,2-1,5 км/год, витрата палива від 60 до 80 літрів на годину, залежно від умов. Для захисту водія шасі було посилено, щоби витримувати розрив вибухових засобів.

Управління DMR здійснюється за допомогою джойстика з кабіни, а ззаду знаходиться агрегат із ланцюгами, які на великій швидкості знешкоджують міни на глибині до 40 сантиметрів. При виявленні міни вибухає під дією ланцюгів.

Схожі матеріали:
👁 307
Категорія: Технології
Теги: машина для розмінування, розмінування, комплекси для розмінування




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ