Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


21.01.2024

Коптер-міношукач здатний обстежити великі площі, дозволяючи саперам бачити загальну картину замінованих територій


Українські інженери розробили квадрокоптер - міношукач, він здатний за час польоту з однією батареєю 30 хвилин, обстежити площу близько 3000 м².


Коптер-міношука

Українські інженери розробили квадрокоптер - міношукач, він здатний за час польоту з однією батареєю 30 хвилин, обстежити площу близько 3000 м². Вага з котушкою металошукача 4 кг.

Як працює коптер-міношукач. Оператор задає в ПЗ (власної розробки) кутові координати території, яку потрібно обстежити, запускає дрон, який автоматично "малює" траєкторію польоту і працює по ній "змійкою", ретельно скануючи територію.

При виявленні будь-якого металовмісного об'єкта, програма на карті ставить GPS мітки з градацією розмірів виявленого, а також записує фото/відео поверхні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Безшумний дрон-камікадзе CR створений для точних ударів на відстані до 150 км.

В результаті оператор отримує карту території з нанесеною на неї інформацією про весь виявлений метал. Ці дані обробляються, а потім група саперів виходить на цю територію, використовуючи стандартне саперне обладнання, але вже розуміючи, що і де потенційно може знаходитися. І саме це розуміння значно знижує ризик здоров'я саперів.

Коптер-міношука

Переваги:
 
- Простота конструкції та комплекуючих дозволяє легко, швидко і недорого відремонтувати систему в польових умовах. А також низька вартість самої системи.

- Написане програмне забезпечення дозволяє мінімізувати участь персоналу в роботі і тим самим значно знижує вимоги до підготовки операторів.

- Інженери розробили модульну систему, яка дозволяє легко змінювати носій та обладнання для досліджень, залежно від поставлених завдань. Система може бути встановлена на різних пересувних платформах, таких як літальні апарати, наземні та надводні транспортні засоби.

- Система має широкий спектр застосування, вона дозволяє не тільки виявляти міни та інші вибухонебезпечні предмети, а й при зміні обладнання вивчити радіаційне забруднення, комунікації та інше.

- Вся інформація, отримана системами, потрапляє до централізованої бази даних, що дозволяє фахівцям мати загальну картину замінованих територій, включаючи кількісні характеристики та типи мінування, а також інформацію про розміновані ділянки.

Коптер-міношука

У планах розробників інтеграція штучного інтелекту підвищення якості результатів обстеження, і навіть прогнозування небезпеки нових територіях з урахуванням вихідних дослідницьких даних.

Схожі матеріали:
👁 227
Категорія: Технології
Теги: розмінування, комплекси для розмінування, міношукач




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ