Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


08.09.2022

Apple представила iPhone 14 Pro та 14 Pro Max з екранами без «чілки» та новим процесором A16 Bionic


Вся лінійка iPhone 14 має супутникове підключення до служб екстреної допомоги


iPhone 14 Pro та 14

Компанія Apple розповіла про новий SoC A16 Bionic, який використовується в iPhone 14 Pro та iPhone 14 Pro Max. Новий чіп містить 16 мільярдів транзисторів і є першим процесором від Apple, виготовленим за 4-нм техпроцесом. 6-ядерний SoC володіє двома високопродуктивними та 4 високоефективними ядрами. Також є 5-ядерний графічний процесор і 16-ядерний нейронний движок, також новий движок відображення, що забезпечує нову високу пікову яскравість, згладжування, Always-On display і частоту оновлення 1 Гц.

Нова лінійка Pro відмовляється від фірмової «чілки» Apple на користь вирізу у формі таблетки на екрані, який Apple називає динамічним островом. Нова камера TrueDepth меншого розміру поміститься за меншим вирізом, а також змішуватиметься з екраном для демонстрації повідомлень та відображення стану зарядки, викликів та сполучення AirPods. Це цікаве поєднання апаратного та програмного забезпечення, яке, на перший погляд, видається досить плавним.

Нова система камер Apple включає 48-мегапіксельну камеру. Це на 65% більше, ніж iPhone 13 Pro. Також є 12-мегапіксельна надширококутна камера та 12-мегапіксельний телеоб'єктив. Як і в звичайному iPhone 14, камери підтримуватимуть новий режим для зйомки відео з сильною тряскою без необхідності використання стабілізатора.

Буде два розміри екрану: 6,1 та 6,7 дюйма. Apple вперше задіяла у своїх смартфонах технологію Always-On display. У режимі зниженого споживання енергії частота екрана може досягати 1 Гц. Торік Apple перейшла на дисплей із частотою 120 Гц у iPhone 13 Pro.

Apple збереже A15 Bionic для iPhone 14 та iPhone 14 Plus. Обидва використовуватимуть версію, яка була в лінійці iPhone 13 Pro минулого року, з 5-ядерним графічним процесором.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повністю електричний човен на підводних крилах RaceBird здатний літати над водою з неймовірною швидкістю

Вся лінійка iPhone 14 має супутникове підключення до служб екстреної допомоги, коли пристрій знаходиться поза зоною дії стільникового зв'язку, і матиме функцію виявлення збоїв, яка викличе допомогу, якщо власник потрапив в автомобільну аварію.

Ціна на iPhone 14 Pro складає 999 доларів, тоді як на старшу модель Pro Max – 1099 доларів. Попередні замовлення розпочинаються 9 вересня, а телефони будуть доступні 16 вересня.

Схожі матеріали:
👁 507
Категорія: Технології
Теги: Apple, iPhone, iPhone 14




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ