Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


08.09.2022

Повністю електричний човен на підводних крилах RaceBird здатний літати над водою з неймовірною швидкістю


Інженери успішно протестували RaceBird у північній Італії і тепер судно перебуває на шляху до участі у чемпіонаті світу E1 навесні 2023 року


електричний літаючий гоночний човен

Скептики стверджували, що електричні транспортні засоби ніколи не працюватимуть так само добре, як їхні бензинові аналоги. Але сьогодні багато нових проектів доводять протилежне. Можливо, він ще не готовий побити рекорди найшвидших човнів у світі, але E1 RaceBird буквально летить по воді на вражаючих швидкостях. Перший у світі повністю електричний літаючий гоночний човен, ковзає на двох підводних крилах зі швидкістю до 58 миль на годину.

RaceBird, що нагадує гігантського птаха із загостреною клювовидною передньою частиною та зеленими «крилами», вперше набув концептуальної форми, коли співзасновник і генеральний директор E1 Роді Бассо гостювала у своєму літньому будинку в Швеції. Вона помітила птахів, що ковзають поверхнею води, і представила, як ця форма може перетворитися на футуристичний, екологічно чистий човен з конкурентоспроможними можливостями.

Інженер Формули-1, який раніше працював з McLaren, Ferrari та NASA, Бассо разом із підприємцем Алехандро Агагом заснував чемпіонат повністю електричних гоночних човнів серії E1 з метою перенести електроспорт на річки та океани по всьому світу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стартап SkyFLy представив персональний 2-місний eVTOL з дальністю польоту до 320 км.

Дует співпрацював з норвезьким дизайнером Софі Хорн, корабельним архітектором і морським інженером Брунелло Акомпара, SeaBird Technologies та Victory Marine для розробки, виробництва та будівництва RaceBird як офіційне гоночне судно для чемпіонату E1.

електричний літаючий гоночний човен
 

RaceBird оснащений повністю електричним підвісним мотором, створеним експертами з морських двигунів у Mercury Racing і кабіною, що нагадує одномісний гоночний автомобіль з кермовим колесом та педалями.

Розроблений тільки для одного пілота, RaceBird живиться від батареї Kreisel Electric та використовує технології імерсійного охолодження для підтримки максимальної продуктивності під час руху. Підводні крила утримують корпус RaceBird над водою, зменшуючи опір та підвищуючи енергоефективність.

Інженери успішно протестували RaceBird у північній Італії і тепер судно перебуває на шляху до участі у чемпіонаті світу E1 навесні 2023 року.

електричний літаючий гоночний човен
 
«Тепер ми на крок ближче до того, щоб зробити водні перегони на електрокатерах реальністю, – каже Агаг, – Я дуже добре пам'ятаю ті самі сценарії, з якими ми зіткнулися на ранніх етапах Формули Е та Екстріму Е, і, як і тоді. , це великий прорив по дорозі Е1. Те, що RaceBird літає, доводить мені, що ми можемо використовувати цю захоплюючу нову спортивну платформу для впровадження технологічних інновацій у морській індустрії та створення чогось вражаючого для вболівальників».
 


Схожі матеріали:
👁 338
Категорія: Технології
Теги: електротранспорт, електричний човен, човен




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ