Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


14.03.2017

Електронне декларування: кого стосується і як працює


Нововведення полягає у тому, що подаватиметься документ не в звичному, паперовому, а в електронному варіанті


Електронне декларування: кого стосується і як працює9 березня у приміщенні виконкому Гребінківської міської ради відбувся семінар-практикум щодо електронного декларування.

На семінар були запрошені депутати міської ради, керівники комунальних підприємств, що належать до власності територіальної громади міста, працівники структурних підрозділів виконавчого комітету.

Семінар провела  секретар міської ради Цапенко Л.В. Вона зазначила, що на виконання антикорупційного законодавства України, зокрема Закону України «Про запобігання корупції» особи, уповноважені на виконання функцій держави або місцевого самоврядування терміном до 1 квітня 2017 року повинні заповнити електронну декларацію в ЄДИНОМУ ДЕРЖАВНОМУ РЕЄСТРІ ДЕКЛАРАЦІЙ на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції, використовуючи електронний  носій особистого ключа. Декларація заповнюється через власний персональний електронний кабінет суб’єкта декларування у системі Єдиного державного реєстру декларацій шляхом заповнення електронної форми.

   Нововведення полягає у  тому, що подаватиметься документ не в звичному, паперовому, а в електронному варіанті. Зважаючи на те, що правильність заповнення декларації вплине на об’єктивність її оцінки, цілком природно, що виникає чимало запитань різного характеру.

   Для заповнення декларації необхідно пройти процедуру отримання сертифікату електронного підпису (тобто генерації електронних приватних ключів, за якими система ідентифікує особу-декларанта). Присутніх проінформували, в яких акредитованих центрах сертифікації ключів можна отримати приватний електронний ключ. За допомогою отриманого електронного цифрового підпису, який є аналогом і має рівну юридичну силу власноручного підпису, можна заповнювати декларації, оформляти звітність, проводити комерційні операції. 
   
   Крім усієї іншої необхідної інформації стосовно е-декларування,  Цапенко Л.В., звернула увагу присутніх на те, що з’являються нові розділи  - про об’єкти незавершеного будівництва, нематеріальні активи, бенефіціарну власність у юридичних особах та на майно, членство в громадських об’єднаннях та їхніх органах, роботу за сумісництвом.

   Наголошуючи на важливості  вчасного та правильного заповнення е-декларацій, було звернуто увагу на те, що подання недостовірних відомостей у декларації карається штрафом від 1000 до 2500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, громадськими роботами на строк від 150 до 240 годин, або позбавленням волі на строк до 2 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Схожі матеріали:
👁 1014
Категорія: Гребінківська міська територіальна громада
Теги: семінар, декларація, Цапенко Л.В, Е-декларування




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ