Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


19.05.2018

Гребінківському "Локомотиву" - 80


За вісімдесят років історії "Локомотиву" сотні талановитих, обдарованих гравців захищали кольори рідного клубу


Гребінківському "Локомотиву" - 80В цьому році виповнюється 80 років з дня створення команди "Локомотив" Гребінка в далекому 1938 році минуло го століття на базі тоді залізничного вузла.

Ініціатори створення команди - інструктор по спорту О.Ф. Лавришин і перший її капітан Антон Таріасюк. Вони почали збирати в організований колектив перших футболістів, постійного складу команди ще не було.

За вісімдесят років історії "Локомотиву" сотні талановитих, обдарованих гравців захищали кольори рідного клубу. Щоб перелічити всіх, мабуть, потрібно надрукувати не одну сторінку книги, яку, можливо, хтось візьметься написати. Клуб з такою, історією заслужив на пошану.

Кращих гравців "Локомотиву запрошували грати у професійний футбол у різні міста нашої України: до Лубен, Полтави, Черкас, Хмельницького, Дніпра, Києва.

Хочу вам розповісти про найтитулованішого гравця гребінківського "Локомотива" Олександра Лисенка. Перші свої голи він забив на футбольному полі Гребінківської ДЮСШ. Першим тренером Олександра Лисенка був Станіслав Трохимович Квітка.

Спочатку Олександр виступав за юнацький склад "Локомотиву" і збірної Полтавщини. Пізніше хлопець ввійшов до основного складу "Локомотива". Здібного футболіста запросили до спортінтернату міста Харкова, там він грав за команду І ліги "Металіст".

В 1977 році Олександра Лисенка запросили в команду вищої ліги -Дніпропетровський “Дніпро".

Рішучий гравець під час гри йшов у боротьбу на всіх частинах поля. В потрібний час міг повести за собою товаришів, за що йому була довірена капітанська пов’язка. Штатний пенальтист, будучи захисником, ввійшов в число кращих бомбардирів "Дніпра". Олександр Лисенко провів найбільше ігор за свою команду.

У 1983 році О Лисенко став чемпіоном Радянського Союзу. В останньому поєдинку "Дніпро" обіграв московський "Спартак", і останній гол забив наш Саша.

Гребінківським футболістам є ким пишатися, і з кого брати приклад нашій футбольній юні. До речі, в кінці минулого сезону на запрошення нашої команди ветеранів "Локомотиву", створеної при підтримці керівництва райдержадміністрації, мера міста В.І. Колісніченка, до нас приїхала команда ветеранів "Дніпро" з м. Дніпро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кар'єра гравця: Олександр Петрович Лисенко

В складі команди були декілька гравців того чемпіонського складу. Вийшов на поле, незважаючи на поважний вік, і наш Олександр Лисенко. Вийшов на поле, де він починав, зробив перші футбольні кроки. Зараз наше сучасне футбольне поле мало нагадує те, що було колись.

Гребінківці пишаються своїм спортивним комплексом. Не соромно і гостей запросити на вирішальний матч. Наша гра закінчилася внічию 3:3. Вболівальники подякували ветеранам футболу обох команд за нев'янучу майстерність, за любов до футболу, яку вони пронесли через все життя.

Тернистий шлях пройшов наш "Локомотив". Були перемоги, були і поразки. Були злети і були падіння. Але попри все команда живе, і ми віримо - буде жити, і будуть нові перемоги, які радуватимуть серця вірних прихильників "Локомотиву". З 80 - річчям "Локомотиву"!
Анатолій Тканько


Схожі матеріали:
👁 800
Категорія: Прес-реліз
Теги: локомотив, Гребінка, Олександр Лисенко




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ