Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


11.11.2023

«Грім» – український оперативно-тактичний ракетний комплекс, дальність поразки цілі 500 км.


Коршун-2 створено на основі технології радянської крилатої ракети Х-55.


"Грім" - оперативно-тактичний ракетний комплекс

"Грім" - оперативно-тактичний ракетний комплекс на базі твердопаливної балістичної ракети, розроблений українським конструкторським бюро "Південне". Характеристики ракети дозволяють вражати наземні, морські та повітряні цілі, залежно від встановленої бойової частини та системи наведення.

Запланована дальність стрілянини становить до 500 км. Такі ракети зазвичай використовуються для ураження важливих об'єктів супротивника, включаючи командні пункти, мости, об'єкти ППО, ракетні та артилерійські батареї, війська та техніку, будівлі, радіолокаційні аеродроми та інші важливі об'єкти. Дальність дії «Грім» у 500 км є достатньою для поразки важливих об'єктів на території Росії.

Планується, що також буде модернізована експортна версія з меншими паливними баками, дальністю 280 км і боєголовкою 480 кг. Експортна версія не повинна перевищувати межу дальності польоту 300 км та вантажопідйомності 500 кг, щоб відповідати обмеженням на експорт.

"Грім" - оперативно-тактичний ракетний комплекс

Пускова установка «Грім» здатна нести та запускати крилаті ракети наземного базування «Коршун» з дальністю 280 – 700 км. "Коршун-2" - український проект дозвукової крилатої ракети. Ракета може розміщуватися на мобільному наземному шасі або кораблі, так і на пілоні під літаком.

Коршун-2 створено на основі технології радянської крилатої ракети Х-55. Як двигун використаний турбореактивний двоконтурний двигун МС400 виробництва запорізької компанії «Мотор Січ», побудований на базі ТРДД Р95-300.

За заявою прес-служби КБ «Південне», крилата ракета «Коршун-2» здійснює політ, огинаючи рельєф місцевості на надмалих висотах, до 50 метрів над поверхнею землі. Маса бойової частини ракети – 480 кг, швидкість польоту – 0,7-0,8 Маха. Дальність дії нового ракетного комплексу заявлено у діапазоні 280-300 км.

"Грім" - оперативно-тактичний ракетний комплекс

Коршун-2 розміщується в транспортно-пусковому контейнері, який можна встановити на мобільному наземному шасі, так і на кораблі. Передбачена можливість встановлення без контейнера на пілони під літак.

У ракетоносії «Грім» використовується 5-вісне шасі, що володіє високим ступенем прохідності та можливістю пересування бездоріжжям. Він несе дві ракети. Кожна ракета наводиться незалежно. Установку обслуговує екіпаж із трьох осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нова версія протикорабельної ракети Exocet здатна знищувати цілі на відстані 200 км.

Кожна пускова установка «Грім» підтримується відповідною перевантажувальною машиною, яка оснащена краном і несе ракети, що перезаряджаються. Батарею цих пускових установок підтримує командирська машина, а також машини технічного обслуговування та ремонту.

"Грім" - оперативно-тактичний ракетний комплекс

Модифікації:
  • «Грім» - оперативно-тактичний ракетний комплекс для ураження об'єктів, розташованих у оперативно-тактичній глибині противника з відривом до 280 км від точки старту, саме: вогневих засобів противника (батареї зенітно-ракетних комплексів, ракетні комплекси); літаків та гелікоптерів на стоянках аеродромів; об'єктів протиповітряної та протиракетної оборони; командних пунктів та вузлів зв'язку.
  • "Гром-М" - тактичний ракетний комплекс для поразки тільки наземних об'єктів, розташованих у тактичній глибині противника на відстані до 100 км від точки старту.
  • "Гром-2" - мобільна пускова установка з двома ракетами типу "земля-земля" на шасі п'ятиосного вантажного автомобіля високої прохідності, розробленого для комплексу "Грім".


Схожі матеріали:
👁 495
Категорія: Технології
Теги: гіперзвукова ракета, балістична ракета, зброя, ракетний комплекс




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ