Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


18.06.2023

Італійський основний бойовий танк Ariete, із посиленою бронею, здатний вести вогонь за цілями на відстань до 1500 м.


Танк C1 Ariete оснащений бронею зі сталі та композитних матеріалів, аналогічною британському Challenger 2 та американському M1 Abrams


Італійський основний бойовий танк Ariete

C1 Ariete, гордість італійської армії. Танк C1 Ariete оснащений бронею зі сталі та композитних матеріалів, аналогічною британському Challenger 2 та американському M1 Abrams. Танк здатний безперервно проїхати 16 000 км. без капітального ремонту.

Італійський основний бойовий танк C1 Ariete був розроблений Iveco-Fiat та Oto Melara, шасі та двигун були виготовлені Iveco, а вежа та система управління вогнем були надані Oto Melara.

Проект C1 Ariete був вперше представлений у 1986 році, незабаром після цього у 1988 році було збудовано шість прототипів. Перша серійна партія була поставлена італійській армії у 1995 році. Усього було збудовано близько 200 танків C1 Ariete.

Ariete дуже схожий на традиційні основні бойові танки, з кабіною водія, розташованої спереду ліворуч, іншими елементами в середньому відсіку та двигуном, розташованим ззаду. Порівняно з більшістю західних ОБТ корпус італійського танка трохи менший. Загальна вага 54 тонни, довжина 9,52 м, ширина 3,61 м та висота 2,45 м. Екіпаж складається з 4 осіб.

Італійський основний бойовий танк Ariete

Лобова частина корпусу має гарний нахил, але борти плоскі, з піднятою задньою моторною палубою, що починається за погоном вежі. Силовий агрегат складається з напрямних коліс спереду та регульованих провідних зірочок ззаду.

Є сім спарених опорних ковзанок, які підвішені на торсіоні з важелями підвіски. Також є гідравлічна система демпфування, фрикційні демпфери та по чотири поворотні ролики з кожного боку. Крила із захищеними зверху фарами та броньованими бічними спідницями виконані із шести окремих панелей.

Танк C1 Ariete оснащений бронею зі сталі та композитних матеріалів, аналогічною британському Challenger 2 та американському M1 Abrams. З боків вежі по гранатомету GALIX, щоб приховати танк від тепловізійних, оптичних та радіолокаційних приладів спостереження супротивника. Крім того, екіпаж повністю захищений від біохімічних атак.

Італійський основний бойовий танк Ariete
 

Серце цього сталевого монстра – турбований двигун Fiat-Iveco MTCA V12 об'ємом 25,8 л потужністю 1250 кінських сил, максимальний момент, що крутить, 4615 Нм при 1600 об/хв. Максимальна швидкість асфальту досягає 65 км/год.

Танк має запас ходу 600 км, трансмісія з комп'ютерним управлінням дозволяє йому долати підйоми до 60% та долати водні шляхи до 1,25 м вбрід. Весь двигун та трансмісія у зборі можуть бути замінені менш ніж за 1 годину.

Відносно легка вага Ariete допомагає знизити витрату палива та є перевагою при роботі на складній місцевості. Проте танку довелося пожертвувати завтовшки броні проти іншими основними бойовими танками НАТО.

В даний час танк C1 Ariete має модернізовану версію з новим двигуном об'ємом 30 л, потужністю 1600 кінських сил, моментом, що крутить, 5500 Нм, що зберігається в діапазоні від 1100 до 1800 об/хв для зменшення пошкодження трансмісії. Танк також має нову броню розроблену Oto Melara.

Основним озброєнням C1 Ariete є 120-мм гладкоствольна гармата L44 виробництва Oto Breda, що має електрогідравлічну систему стабілізації. Стовбур гармати має теплоізоляційну гільзу та димосос, що дозволяє стріляти сучасними снарядами APFSDS-T і HEAT, а також усіма 120-мм снарядами стандарту НАТО.


Італійський основний бойовий танк Ariete
 

Він може нести 42 постріли, з яких 27 знаходяться в корпусі, а решта 15 розташовані у спеціальному відсіку для зберігання за вежею, відокремленому від екіпажу сталевими дверима. Допоміжне озброєння складається з 7,62 мм спареного кулемета MG 42/59, керованого навідником або командиром. Ще один 7,62-мм кулемет MG 42/59 розташований на даху вежі, щоб взяти на себе функцію ППО, ця зброя керується перезаряджаючим зі свого місця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Система спостереження VERA-NG: виявляє, визначає та відстежує повітряні, наземні та морські цілі на дальності до 400 км.

Система управління вогнем ОГ14Л3 ТУРМС танків виробництва Galileo Avionica, що включає командирський денний та нічний прилад спостереження СП-Т-694, інфрачервоний візир навідника та лазерний далекомір для оперативного виявлення цілей. Цифровий комп'ютер управління вогнем здатний вимірювати швидкість вітру, вологість та зовнішні погодні умови, що додатково підвищує точність пострілу. Комп'ютер є також компонентом навігаційної системи, що дозволяє обмінюватися тактичною інформацією між танками.


Італійський основний бойовий танк Ariete
 

На танку C1 Ariete встановлена система під назвою «Hunter – Killer», яка допомагає командиру спостерігати за 360-градусним панорамним оглядом поля бою, не змінюючи свого положення. У бою командир і навідник мають загальний тепловізійний візир, у цьому режимі стрільби танк здатний вести вогонь по цілям на відстань до 1500 м.

 


Схожі матеріали:
👁 342
Категорія: Технології
Теги: Бронетехніка, танк, зброя




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ