Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


10.11.2022

Китайська компанія AeroHT успішно випробувала двотонний прототип нового літаючого автомобіля eVTOL


В оригінальній конструкції літаючого суперкара HT Aero використовується компактна система вертикального зльоту та посадки


Двотонний прототип нового літаючого автомобіля eVTOL

Китайський автовиробник XPeng представив новий дизайн свого літаючого автомобіля AeroHT - розкішного електричного спортивного автомобіля з системою вертикального підйому октакоптера на даху, що розкладається.

В оригінальній конструкції літаючого суперкара HT Aero використовується компактна система вертикального зльоту та посадки, що включає всього два електричні ротори з лопатями великого діаметру. Вони встановлені на шарнірних важелях, призначених для складання під задньою частиною кузова автомобіля, що створює винятково гарний та науково-фантастичний дизайн.

Двотонний прототип нового літаючого автомобіля eVTOL
 

Xpeng хоче запропонувати справжній літаючий автомобіль, на якому можна буде їздити шосе, а потім злітати вертикально, долаючи пробки. AeroHT також працює над дизайном повітряного таксі eVTOL, запущеного для публіки в Дубаї.

Автомобіль eVTOL, що літає, - це свого роду шалена ідея, з якою дуже небагато інших компаній навіть експериментують.

Двотонний прототип нового літаючого автомобіля eVTOL
 

Всім відомо, що надмірна вага літального апарату – це ворог польоту, це великий ворог електричного вертикального зльоту та посадки – особливо для безкрилих мультикоптерів, яким необхідно постійно спалювати енергію, щоб залишатися у повітрі. Літієві батареї настільки важкі, що навіть одноцільові пілотовані багатокоптерні аеротаксі мають дуже обмежені показники витривалості та дальності польоту.

Вуличні електромобілі зазвичай дуже важкі власними силами, їм потрібні окремі силові агрегати, підвіска, гальма, великі колеса, а також великі та важкі акумуляторні батареї.


Двотонний прототип нового літаючого автомобіля eVTOL
 

Повнорозмірний прототип автомобіля X3, що літає, при вазі в 1936 кг приблизно повторює форму тіла на рендерах і виглядає досить круто спереду. Збоку та ззаду він виглядає набагато менш круто, але кузов є просто кузов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Впровадження надувних вітрил на торгових судах допоможе забезпечити економію палива у розмірі 1 трильйона доларів США

Величезна восьмироторна вертикальна коаксіальна підйомна система встановлена ​​нагорі в повністю фіксованій конфігурації без можливості складання. За такої маси сама рама вертикального зльоту та посадки дуже посилена, а силові установки змонтовані на чомусь схожому на сталеві балки.


Двотонний прототип нового літаючого автомобіля eVTOL
 

У демонстраційному відео показано як команда виганяє автомобіль із гаража своїм ходом. Потім він злітає, зависає, трохи літає та повертається, щоб м'яко приземлитися. AeroHT заявляє, що також провела кілька випробувань на відмову одного ротора. Інформація про дальність польоту або витривалість не надається.

 


Схожі матеріали:
👁 381
Категорія: Технології
Теги: літаючий електромобіль, автомобіль, літаючий автомобіль, електромобіль, літаючий транспорт




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ