Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


04.02.2024

Квадрокоптер Huntress з турбореактивним двигуном розвиває швидкість 483 км/год, працює в будь-яку погоду та при штормовому вітрі


Квадрокоптер Huntress II Turbojet має розмір 4 м по діагоналі від гвинта до несучого гвинта


Квадрокоптер Huntress з турбореактивним двигуном

Компанія WaveAerospace представила "найшвидший у світі квадрокоптер", який оснащений реактивним двигуном, здатний розвивати шалену швидкість і може працювати в будь-яку погоду.

Квадрокоптер Huntress II Turbojet має розмір 4 м по діагоналі від гвинта до несучого гвинта. Дрон важить близько 50 кг залежно від кількості палива, його максимальна злітна маса становить 165 кг, він здатний нести велике корисне навантаження.

Підготовка до виконання місії займає лише 90 секунд. Він може бути запущений із суші, з моря або скидатися з літака на висоті до 6000 м. Автономність польоту складає до двох годин, оператори керують дроном на відстані до 30 км.

Квадрокоптер легко може розвивати швидкість 0,4 маху (483 км/год). Максимальна швидкість обмежена електронікою, але компанія стверджує, що згодом зніме це обмеження, щоб дозволити йому рухатися набагато швидше. Турбіну можна запустити або зупинити, поки Huntress II Turbojet знаходиться у повітрі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Потужна мікрохвильова зброя CHIMERA успішно пройшла польові випробування

Дрон може літати практично за будь-яких погодних умов, аж до шторму силою 10 балів включно, зі швидкістю вітру до 117 км/год та температурою від -34 до 54 °C. Якщо на стартовому майданчику дуже вітряно, компанія використовує зворотний потяг, щоб утримати дрон на місці до зльоту.

Звичайно, військові знайдуть застосування такому дрону, але WaveAerospace також пропонує його використовувати для пошуково-рятувальних операцій, критичної логістики, високошвидкісної розвідки та інших операцій BVLOS (за межами прямої видимості).

Схожі матеріали:
👁 162
Категорія: Технології
Теги: БПЛА, квадрокоптер, реактивний безпілотник, Дрон




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ