Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


08.05.2022

Manta розробляє новий eVTOL для швидких медичних авіаперевезень


Manta ANN потенційно пропонує дальність польоту від 300 до 1000 км та крейсерську швидкість до 300 км/год


eVTOL для швидких медичних авіаперевезень

Manta Aircraft та Avionord, приватна авіатранспортна компанія, що спеціалізується на медичних авіаперевезеннях, уклали угоду про створення нової eVTOL платформи Manta ANN для швидких медичних авіаперевезень. Avionord придбає гібридно-електричні літаки Manta з вертикальним зльотом та посадкою eVTOL.

Avionord експлуатувала парк вертольотів Learjet Bombardier та Leonardo AW109 для надання послуг, які включали швидку доставку медичного персоналу на місця пригод, транспортування людських органів та чартерні рейси. Тепер міланська транспортна компанія працюватиме з Manta над вивченням можливості використання літаків вертикального зльоту та посадки у цих місіях.

Головною особливістю, яка привернула увагу Avionord, був широкий діапазон платформи Manta ANN, яка корисна для місій швидкого транспортування органів для трансплантації з однієї лікарні в іншу, уникаючи залежності від аеропортів та автомобільного транспорту.

eVTOL для швидких медичних авіаперевезень
 

Оснащений турбогенератором та батареями, літак Manta ANN пропонує виняткові характеристики з погляду великої тривалості польоту та дальності польоту, живиться екологічно чистим паливом та не потребує наземної інфраструктури для підзарядки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Hyundai проектує унікальний транспорт майбутнього Ultimate Mobility Vehicles для робіт в екстремальних умовах

Manta ANN потенційно пропонує дальність польоту від 300 до 1000 км та крейсерську швидкість до 300 км/год. Крім того, він поєднує можливості eVTOL і STOL, укорочений зліт і посадка, що означає мінімальні вимоги до інфраструктури. Більше того, авіаційна платформа забезпечує значну економію коштів та зниження рівня шуму порівняно із звичайними вертольотами.

Схожі матеріали:
👁 341
Категорія: Технології
Теги: аеротаксі, електричний літак, eVTOL




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ